RHMZ upozorava, u Srbiji uskoro intenzivna oluja: Posle 40° stižu nove nepogode, pazite se, biće i grada

 
J. P.
J. P.
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 1

Kako je meteorolog Telegrafa Đorđe Đurić najavio, napokon se bliži kraj najintenzivnijem toplotnom talasu poslednjih godina

U celoj Srbiji upaljen je narandžasti meteoalarm koji upozorava na intenzivnu oluju koja uskoro stiže u Srbiju. Kako iz RHMZ-a upozoravaju, nevreme će biti praćeno gradom i jakim vetrom.

"Pljuskovi i grmljavine koji se na području Srbije očekuju u narednom periodu lokalno će biti intenzivniji i praćeni gradom, jakim ili olujnim vetrom", kažu iz RHMZ.

Kako je meteorolog Telegrafa Đorđe Đurić najavio, napokon se bliži kraj najintenzivnijem toplotnom talasu poslednjih godina.

Pet dana zaredom temperatura je dostizala 40-41°C, a juče je u Ćupriji mereno 42°C. Lokalno je bilo i jalih pljuskova sa grmljavinom, uz nepogode.

Sledeće sedmice konačno se očekuje pravo osveženje, a već u ponedeljak, a potom i od srede do petka maksimalne temperature biće od 25 do 30°C, uz znatno ugodnije i svežije vreme. Povremeno će biti i pljuskova sa grmljavinom.

Novo otopljenje očekuje se narednog vikenda.

(Telegraf.rs)

Video: Vremenska progonoza za nedelju pred nama: Goreće nebo i asfalt, u utorak najvrelije

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Goca

    18. jul 2024 | 13:18

    Nije kraj vrelog talasa već dnevni predah pred drugi nalet vrelog talasa!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA