Hrabre Nišlije spasile porodicu roda: Ptice nemoćno gledale mladunce, pretio im strujni udar

 
E. K.
E. K.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Brzom akcijom izbegnut najgori scenario

U niškom naselju Nikola Tesla sa jedne od bandera, obrušilo se gnezdo belih roda ostavivši iza sebe tužnu scenu - dok su mladunci stajali u ostacima porušenog gnezda, roditelji su nemoćni morali da posmatraju sa obližnjih krovova. Zahvaljujući požrtvovanosti meštana, organizovana je akcija i uskoro su ptice spasene, te je postavljena platforma za gnežđenje.

Problem je inicijalno prijavljen Udruženju ZooPlanet Niš koje je dalje organizovalo spasavanje ptica kojima je, kako se napominje, pretio i strujni udar.

"Građani su nam prijavili slučaj pa smo u saradnji sa Društvom za zaštitu i proučavanje ptica Srbije i kolegom Slobodanom Cokom Markovićem uz pomoć i asistenciju Parking servisa Niš i Elektrodistribucije Niš uspeli da skinemo ostatke gnezda i sklonimo mladunce sa bandere kako bi izbegle strujni udar. Srećom mladunci su već sposobni da lete pa su odleteli iz porušenog gnezda i ostavljeni su na lokaciji da se polako pripremaju za samostalan život", objavljeno je na Fejsbuk stranici Udruženje ZooPlanet Niš.

Objavu su upotpunili fotografijama na kojima se se ne vidi samo srušeno gnezdo, već i nemila scena u kojoj ptice posmatraju svoje mladunce kako skupljeni stoje u ostacima gnezda.

(Telegraf.rs)

Video: Ptiče je bilo prepušteno samo sebi, ležalo je zgrčeno u gnezdu, a onda su ga spasili dobri ljudi

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA