Lisice "poharale" komšijin živinarnik, pa došle kod Boška: Bez straha ulaze u dvorišta u kojima se igraju deca

 
J. V.
J. V.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Komšiji su zaklale oko 60 komada živine, a u domaćinstvu Boška Orelja usmrtile više od 30 koka, 7-8 patki, piliće, morke i odnele oko 70 pačijih jaja

Divlje životinje u Subotici su se toliko opustile da posećuju dvorišta koja se nalaze na samo dva i po kilometra od Gradske kuće. Dvorišta i živinarnike u naselju Zorka u ovom gradu sve češće posećuju lisice, koje za sobom ostavljaju samo štetu. Ovih dana na meti je domaćinstvo Boška Orelja u Ulici Nikole Demonje, kome su lisice u nekoliko navrata napadale i davile kokoši i patke, navodi Subotica.com.

Pre toga, kako priča Boško, štetu su pravile u komšijskom dvorištu gde su zaklale oko 60 komada živine.

- Pretpostavljam da dolaze sa prostora nekadašnje fabrike "Zorka“, koji je zarastao u korov i gde su se nakotile štetočine. Najpre nisam znao šta se dešava, ali kako se ponavljalo, kako mi je sve češće nestajala živina ugradio sam kameru i imao šta da vidim. Lisica! I to u urbanoj sredini, samo 2.5 kilometra od Gradske kuće – priča za Subotica.com Boško, pokazujući ogradu koju je pokušao da zaštiti, ali bez puno uspeha. – Pojela mi je više od 30 koka, 7-8 patki, piliće, morke, odnela oko 60 do 70 pačijih jaja..

Uz materijalnu štetu, koja je velika, Nikolu brine i mogućnost prenošenja besnila.

- One su tamo napravile jazbinu, bez straha dolaze u dvorišta u kojima se igraju i deca. Zvao sam policiju, koja nije reagovala, pa komunalnu policiju, koja je rekla da nisu nadležni i uputili nas na lovce, koji opet kažu da ne mogu ništa da urade. I tako u krug. Niko nije nadležan, a veliki problem može da nastane – revoltirano će Boško.

Nadležna u ovakvim slučajevima je veterinarska inspekcija, koja po izlasku na teren može da da nalog da se životinja uhvati i ukloni sa ulice.

(Telegraf.rs)

Video: Životinjsko carstvo nadomak Šimanovaca: Nikola živi u društvu noja, lisice i gomile peradi

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA