627 prekršaja vozača električnih trotineta za svega 30 dana: Alarmatni podaci MUP-a

 
J. P.
J. P.
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Za mesec dana kontrole sankcionisano 627 prekršaja vozača električnih trotineta

Pripadnici saobraćajne policije, za mesec dana kontrole, otkrili su i sankcionisali ukupno 627 prekršaja vozača električnih trotineta, dok je najveći broj prekršaja otkriven u Novom Sadu - 182 i u Beogradu - 144 prekršaja.

Zbog nenošenja zaštitne biciklističke kacige sankcionisano je 288 vozača, dok je zbog neposedovanja identifikacione nalepnice koju izdaje Agencija za bezbednost saobraćaja sankcionisano 227. Zbog nenošenja svetloodbojnog prsluka na kolovozu kažnjen je 81 vozač električnog trotineta.

Sankcionisan je još 31 drugi prekršaj, saopšteno je iz MUP-a.

Iz MUP-a podsećaju da od 16. juna ove godine, u saobraćaju na putu mogu učestvovati isključivo električni trotineti koji imaju identifikacionu nalepnicu koju izdaje Agencija za bezbednost saobraćaja.

Apeluju na vozače tih vozila da prilikom učešća u saobraćaju poštuju zakonske odredbe kako bi doprineli očuvanju svoje bezbednosti. Istovremeno apeluju i na vozače drugih motornih vozila da obrate posebnu pažnju kako bi se smanjio rizik od nastanka saobraćajne nezgode.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Video: Zbog 1 aparata koji svi koristimo može da bukne ceo stan! Važan apel vatrogasne jedinice

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA