Najveća želja malog Lazara je da ima sijalicu: Majka ga kupa u koritu, a sad mu se život okreće za 180 stepeni

 
J. V.
J. V.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 4

Jelena Anđelković je bez supruga ostala pre 5 godina i od tada se sama snalazila sa troje dece Lazarom (8), Valentinom (7) i Draganom (5)

Porodica Anđelković ima priliku za novi početak. Dobili su kuću od Fondacije "Tamara Misirlić". Anđelkovići, Jelena i njeno troje dece, žive u selu Barelić kraj Vranja i sada se spremaju za useljenje, a život u uslovima nedostojnim čoveka, biće prošlost.

Jeleni je muž preminuo dok je bila trudna, pa je sa decom ostala u oronuloj sobici, na planini, bez struje. Bez supruga je ostala pre pet godina i od tada se sama snalazila u svojoj nemaštini sa troje dece Lazarom (8), Valentinom (7) i Draganom (5).

Kada ga je Tamara ranije pitala koja je njegova želja i šta bi voleo da ima, Lazar je odgovorio da je to sijalica, da bi mogao da radi domaći.

Sve bih dala za svoju decu, sve, koliko mogu ja dajem za njih. Da budu srećni zajedno samnom. Dešavalo se da kupam decu u mraku, u koritu, ne vidi se ništa, ali se borimo”, rekla je Jelena.

Tamara pomaže i Jeleninim roditeljima, Stanislavki i Tomislavu, koji takođe žive u nehumanim uslovima, u kući bez struje, crnih zidova svetlosti gotovo i da nema. Tomislav, njen suprug je ostao bez noge, zbog toga ne ustaje iz kreveta, a život u gustoj šumi sve dodatno otežava.

(Telegraf.rs)

Video: Sestre Roska i Mika spavaju sa ovcama kod Dimitrovgrada

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ivan

    17. jul 2024 | 08:32

    I onda pričamo da živimo u državi sa svakodnevnim rastom standarda, sa brdom "litijuma" koji cemo nositi u najlon vrecama, sa srpskim morem koga vec godinama nemamo, sa hvalisanjem o junacima koji su umrli prije 500 godina. A sirotinja se kupa u koritu bez struje.

  • Ništa čudno

    17. jul 2024 | 15:17

    Kad SNS botovi, sa kupljenim diplomsms, u kratkom roku obezbede sebi ( i budućim generacijama) po nekoliko stanova i enormno bogatstvo! Briga njih za sirotinji jer misle da oba zemlja postoji samo za njih!

  • Mili

    17. jul 2024 | 19:29

    Bravo dobri ljudi

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA