Pripadnici Vojske Srbije pomažu u sanaciji puteva: Radovi na teritoriji opština Ljig, Mionica i Sjenica

 
T. U.
T. U.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Radovi su pri kraju, a ova inženjerijska grupa iz sastava Treće brigade kopnene vojske angažovanje nastavlja u obližnjem selu Kadina Luka, gde je u planu iskopavanje kanala za odvod viška vode

Na osnovu zahteva jedinica lokalne samouprave i u koordinaciji s Ministarstvom za javna ulaganja, inženjerijske jedinice Vojske Srbije ovog meseca izvode radove na opravci i sanaciji putnih komunikacija na teritoriji opština Ljig, Mionica i Sjenica, saopštilo je danas Ministarstvo odbrane.

U selima Ključ kod Mionice i Brančić u opštini Ljig inženjerijska radna grupa sanira oštećene seoske puteve, iskopava i proširuje kanale i ugrađuje propuste koji će sprečiti urušavanje puta u slučaju obilnijih padavina.

Radovi su pri kraju, a ova inženjerijska grupa iz sastava Treće brigade kopnene vojske angažovanje nastavlja u obližnjem selu Kadina Luka, gde je u planu iskopavanje kanala za odvod viška vode, kao i nasipanje i valjanje oštećene deonice puta.

U opštini Sjenica, danas je započeta rekonstrukcija makadamskih puteva u selima Buđevo i Crvsko. Radove izvode inženjerci Druge brigade kopnene vojske uz upotrebu savremene inženjerijske mehanizacije kojom je jedinica opremljena prethodnih godina.

U skladu sa godišnjim planovima angažovanja, inženjerci Vojske Srbije realizuju i radove na rekonstrukciji lokalnih puteva na Jastrepcu, koje će osim jedinica Vojske Srbije koristiti i meštani ovog kraja.

Kako se navodi angažovanjem na sanaciji i rekonstrukciji puteva unapređuje se osposobljenost pripadnika inženjerijskih jedinica putne specijalnosti za realizaciju namenskih zadataka i istovremeno pomaže lokalnoj zajednici u stvaranju uslova za nesmetan život i rad.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Video: Vežba "Vatreni udar 2024" na Pasuljanskim livadama

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA