Tornado u Sjenici kao u američkim filmovima: "Samo smo legli, crepovi su leteli, prikolicu nosio 10 metara"

 
Đ. Đ.
Đ. Đ.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Odjednom se nadvio crni oblak, a onda je počelo da puca i da lupa, da nosi crepove

Nezapamćen tornado pogodio je Sjenicu, a meštani kažu da su takve scene koje su sada videli u svom dvorištu i ispred svoje kuće do sada gledali samo na filmovima. Na imanju Turkovića u selu Dolići vetar neverovatne jaćine pričinio je ogromnu štetu. Krovovi su podignutu, crepovi su leteli na sve strane pa su ukućani samo zahvalni Bogu što su svi sačuvali žive glave na ramenima.

- Odjednom se nadvio crni oblak, a onda je počelo da puca i da lupa, da nosi crepove. Stajao sam sa sinom u dvorištu i samo sam mu rekao da legne na zemlju, jer sam shvatio šta se sprema. Oko nas su svuda padali crepovi, neku prikolicu vetar je nosio deset metara po dvorištu. Sve je potrajalo oko dvadeset minuta. Ovo sam do sada viđao samo na filmovima, rečima ne može da se opiše ta kataklizma koju smo doživeli. Zahvalni smo samo što smo svi živi i zdravi ostali, kaže Munever Turković iz sela Dolići.

U njihovom domaćinstvu pričinjena šteta je ogromna, naročito na novoj kući koja je izgrađena pre nekoliko godina. Krovovi su skoro potpuno uništetni. Oštećeni su i pomoćni objekti koji se nalaze u dvorištu.

- Pozvao sam tazbinu oni su mu pritekli u pomoć, kao i članovi bratstva. Podržali su nas i pružili pomoć u ovom teškom trenutku. Koliko je to snažno nevreme bilo jasno vam govori da mi nismo imali vremena nigde da se sklonimo, samo smo legli na zemlju na mestu na kom smo se nalazili, dodaje Munever.

Na lice mesta izašla je i Opštinska komisja koja je sačinila zapisnik o nastaloj šteti, a koji će dalje biti predate Ministarstvu za javna ulaganja.

Turkovići se iskreno nadaju da nadležne institucije neće ostati neme na ovu veliku muku koja ih je zadesila.

(Telegraf.rs)

Video: Neverovatan prizor! Ovo se u Srbiji baš retko viđa: Pijavica tornada nad Novim Pazarom

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA