"Prevencija spasava živote": Veliki odaziv građana u akciji Ministarstva zdravlja, skoro 16.000 pregledanih

 
M. B.
M. B.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 1

"Mi se u Ministarstvu zdravlja trudimo da slušamo građane, njihove potrebe, kao i kritike, sugestije i ideje, i zato nastavljamo sa ovom akcijom, još jače, od septembra"

Nastavlja se izuzetan odaziv građana na akciju preventivnih pregleda Ministarstva zdravlja. Ove julske nedelje, uprkos sezoni godišnjih odmora, pregled u više od 160 zdravstvenih ustanova širom Srbije obavilo je ukupno 15.917 građana! Od početka ove akcije, u četiri dana pregled je obavilo blizu 115.000 građana!

Ministar zdravlja u Vladi Republike Srbije, dr Zlatibor Lončar, zahvalio je svim građanima koji su i danas ukazali poverenje svojim lekarima i u nekoj od zdravstvenih ustanova proverili svoje zdravlje, kao i lekarima, koji su i ovoga puta maksimalno odgovorno i apsolutno profesionalno obavili preglede građana.

"Jako nam je važno da građani prihvate prevenciju kao osnov očuvanja zdravlja, a današnji odaziv, u jeku godišnjih odmora, govori da to polako uspevamo. Prevencija spašava živote, to je činjenica koju su građani prihvatili i to nas raduje. Mi se u Ministarstvu zdravlja trudimo da slušamo građane, njihove potrebe, kao i kritike, sugestije i ideje, i zato nastavljamo sa ovom akcijom, još jače, od septembra. Velika zahvalnost svim zdravstvenim radnicima na trudu i profesionalnom pristupu, to je ono što nam treba, samo tako jačamo poverenje građana u naš sistem“, istakao je Lončar.

(Telegraf.rs)

Video: Preventivni pregledi vam mogu spasiti život: Srbija uvodi skrining na RAK PLUĆA

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bakica

    15. jul 2024 | 02:40

    Bila sam, juče, u jednoj zdravstvenoj ustanovi u Beogradu, na peventivnom pregledu, bili su, svi, veoma ljubazni i profesionalni. Hvala im❣️

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA