Već u 13 časova ovaj grad u Srbiji je najtopliji: Sunce sve "prži", napolju ne može da se diše, znoj samo lije

 
J. P.
J. P.
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 0

RHMZ upozorio je da se toplotni talas nastavlja se i danas

Toplotni talas danas danima "hara" Srbijom. Tropska vrućina rasterala je sve ljude sa ulica, jer napolju ne može ni da se diše. Danas je u Ćurpiji, već u 13 časova, zabeležena temperatura od 39°C, pa je tako ovo i najtopliji grad u našoj zemlji trenutno. 

Za Čuprijom slede Kragujevac, Smederevska Palanka i Veliko Gradište koji "gore" na 38 stepeni, a onda i Kikinda, B. Karlovci, Kuršumlija, Kruševac, Niš, Leskovac i Zaječar gde je živa dosegla 37. podeok.

"Izbegavam da izlazim napolje, čim izađem znoj samo lije. Ni lepeza ne pomaže, ovo je užas", kazala je meštanka Ćuprije.

Najniža temperatura u Srbiji je zabeležan na Crnom Vrhu, gde je izmereno 31°C. 

Mnogi su beg od vrućine potražili i na gradskim kupalištima i bazenima, međutim nekima ni to ne pomaže.

"Došao sam na bazen da se rahladim, ali voda je pretopla, ništa ne pomaže", rekao nam je Kruševljanin.

RHMZ upozorio je da se toplotni talas nastavlja se i danas, kao i početkom sledeće sedmice i dalje sa maksimalnim temperaturama od 35 do 40 °C i uz tropske noći u urbanim sredinama.

U drugoj polovini sledeće sedmice, od 17. jula, očekuje se manji pad temperature i to prvo u severnim, zapadnim i centralnim predelima Srbije, ali će se i dalje zadržati veoma toplo vreme.

Uprkos manjem osveženju, sa velikom verovatnoćom će se i nadalje produžiti period sa tropskim danima, u većim urbanim sredinama i tropskim noćima, uz deficit padavina.

Upozorenje za Beograd

Toplotni talasa nastavlja se i danas, kao i početkom sledeće sedmice uz maksimalne temperature i dalje od 37 do 40°C i uz tropske noći, kazačli su iz RHMZ.

U drugoj polovini sledeće sedmice, od 17. jula, očekuje se manji i postepeni pad temperature, i do 5 °C, ali će se i dalje zadržati veoma toplo vreme.

Uprkos manjem osveženju, sa velikom verovatnoćom će se i nadalje produžiti period sa tropskim danima i tropskim noćima uz deficit padavina.

(Telegraf.rs)

Video: Građani Apatina ne misle da će biti većih problema zbog većeg vodostaja Dunava

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA