Vreme čitanja: oko 1 min.

Obuka za nastavnike Romskog jezika sa elementima nacionalne kulture

M. L.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Nacionalni savet radio je i na štampanju udžbenika za 5. i 6. razred za predmet Romski jezik sa elementima nacionalne kulture

  • 0
Centar za obrazovanje Roma, romski jezik Foto: Telegraf

Zavod za unapređivanje obrazovanja i vaspitanja i Centar za obrazovanje Roma i etničkih zajednica organizovali su drugi po redu seminar za nastavnike romskog jezika sa elementima nacionalne kulture. Ovi seminari se organizuju u sklopu velikog međunarodnog projekta “"Education for All - Obrazovanje za sve” koji je podržan sredstvima Evropske unije.

U ime Nacionalnog saveta romske nacionalne manjine, u uvodnom delu seminara, obratio se predsednik Dalibor Nakić. On je istakao značaj ovog izbornog predmeta i podršku Nacionalnog saveta:

„Nacionalni savet romske nacionalne manjine, kao institucija čija je osnovna nadležnost, pored drugih oblasti, i oblast obrazovanja i očuvanja romskog jezika, ima za cilj da izborni predmet Romski jezik sa elementima nacionalne kulture bude zastupljen u svim osnovnim školama širom Srbije gde se za to ispunjavaju propisani uslovi. U cilju promovisanja romskog jezika, Nacionalni savet će u narednom periodu podržati sve aktivnosti usmerene na dodatne obuke nastavnika koji predaju ovaj predmet u osnovnim školama, dodatno usavršavanje gradiva u predviđenim udžbenicima, kao i podizanje kapaciteta celog procesa uvođenja u nastavu."

Nakić je takođe podsetio da je Nacionalni savet radio na štampanju udžbenika za 5. i 6. razred za predmet Romski jezik sa elementima nacionalne kulture u saradnji sa Ministarstvom prosvete, Zavodom za unapređivanje vaspitanja i obrazovanja i Zavodom za izdavanje udžbenika.

Na kraju svog obraćanja, Nakić je zahvalio organizatoru na pozivu i pozvao sve prisutne da u Nacionalnom savetu vide partnera koji je tu da objedini rad svih relevantnih institucija i nevladinih organizacija koje se bave inkluzijom Roma, te da te aktivnosti prezentuje resornim ministarstvima, Vladi Srbije i međunarodnim organizacijama.

(Telegraf.rs/A.N.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA