Vreme čitanja: oko 1 min.

Spisak zdravstvenih ustanova u kojima se organizuju besplatni preventivni pregledi ove nedelje

I. A.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Iako je sezona godišnjih odmora, i ovog vikenda biće sprovedena akcija koju organizuje Ministarstvo zdravlja

  • 2
Preventivni pregledi Niš Foto: D. K.

Akcija besplatnih preventivnih pregleda, koje sprovodi Ministarstvo zdravlja u cilju rane dijagnostike i promocije prevencije kao najefikasnijeg načina brige o zdravlju, biće nastavljena u nedelju, 14. jula, od 8 do 17 časova, u više od 160 zdravstvenih ustanova širom zemlje.

Tom prilikom, svi građani, i oni bez zdravstvenog osiguranja, biće u prilici da bez zakazivanja i uputa, obave pregled kod specijaliste endokrinologije, urade ultrazvuk štitne žlezde, ali i izmere krvni pritisak, urade EКG i provere nivo šećera u krvi i kompletnu krvnu sliku u laboratorijama.

Spisak svih ustanova možete pogledati na ovom linku.

Na ovaj način, Ministarstvo zdravlja ispunjava obećano građanima, da će pratiti njihove najvažnije potrebe, pa iako je sezona godišnjih odmora, i ovog vikenda biće sprovedena akcija besplatnih preventivnih pregleda.

Ministarstvo zdravlja i ovim putem poziva građane da učestvuju u nedeljnoj akciji, obave preventivne preglede i time pozitivno utiču na svoje zdravlje.

(Telegraf.rs)

Video: Još dve pulmološke promene otkrivene na preventivnim pregledima u Beogradu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mrki

    12. jul 2024 | 09:38

    Kada bi se uradila analiza videli bi ste da na te preglede dolaze isti ljudi. Pa,se postavlja pitanje koji je efekat. A,i maltretirate zdravstvene radnike da rade kada bi trebalo da odmaraju. Uvedite vi gospodo redovne sistematske preglede za svo stanovništvo i skrininge,to će dati prave rezultate,ovako ...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA