Baka Stana ostala bez krave koja joj je bila sve, mislila da je zaboravljena: Komšije su sada sve promenile

 
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 1

Žene iz okoline udružle su se i uplatile novac na bakin račun

Baka Stana Lugonja (67) iz Žablja nakon što je spletom nesrećnih okolnosti ostala bez svog jedinog izvora prihoda - svoje krave Malene, mislila je da se nalazi u bezizlaznoj situaciji. Međutim, kako to inače i biva, kada je nevolja, tu su da priteknu u pomoć komšije, prijatelji i dobrih ljudi kojih na svu sreću još uvek ima.

Podsetimo, bakin svakodnevni saputnik i član domaćinstva krava Malena, zahvaljujući kojoj je postala poznata u okruženju, uginula je usled porođaja, a da stvar bude gora, prilikom teljenja, sve je krenulo po zlu i krava je otelila mrtvo tele.

- Trideset godina živim od krave, od tog mleka koje prodam. Nekada kada sam bila mlađa sam ih imala više, sada jednu, ali više nemam ni tu jednu. Od nje sam živela - rekla je tada baka Stana pomalo tužno.

Baka Stana iz Žablja Foto: Privatna arhiva

Njena prva komšinica, svesna Stanine teške situacije, pokrenula je inicijativu da meštani priteknu u pomoć. Ona je ranije u razgovoru za Telegraf.rs ispričala da je baka živela od prodaje mleka po selu i da je sa nestrpljenjem iščekivala da ugleda tele.

- Srela sam je neki dan i bila je baš srećna, rekla mi je "Priprema mi se kravica, samo što nije", a onda sam čula i vesti koje su je potresle, baš sam se šokirala - ispričala je tada komšinica.

Samo dve nedelje nakon Staninog gubitka, komšinica je za Telegraf.rs je potvrdila srećne vesti. Akcija meštana je bila uspešna, a Stana će uskoro imati novu kravu.

- Sredstva su prikupljena, našla je kravu. Hvala svima koji su pomogli, moja baka Stana je srećna - rekla je za naš portal komšinica.

Žene iz okoline udružle su se i uplatile novac na bakin račun. Ona je izabrala kravu i svakog časa treba da bude u bakinoj štali.

(Telegraf.rs)

Video: Poslednji autobus sa BAS-a krenuo za Ljubljanu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ziveli dobri ljudi

    11. jul 2024 | 16:40

    Bravo za prave prijatelje. Neka vam Bog dobro dao i zivele zajedno jos 100 godina dovri ljudi. Na zalost moja porodica i ja iako cinimo dobro ali imamo uzasan komsiluk koji samo traze da se njima cini a da pruze pomoc nekom nikad.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA