Obeležavanje Javorskog rata na Petrovdan

 
J. P.
J. P.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Tog dana u 8:30 časova u Crkvi spomen kosturnici na Javoru održava se liturgija i pomen poginulim u Javorskom ratu 1876-1878. godine

Na Petrovdan, u petak 12. jula, na Javoru će se održati obeležavanje 148 godina od Javorskog rata u organizaciji opštine Ivanjica uz podršku Sektora za boračko-invalidsku zaštitu Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja i Ministarstva odbrane, opštine Nova Varoš i Humanitarne organizacije „Stara Raška“ iz Beograda.

Tog dana u 8:30 časova u Crkvi spomen kosturnici na Javoru održava se liturgija i pomen poginulim u Javorskom ratu 1876-1878. godine.

Posle službe u Crkvi, u 11:00 časova. predstavnici Vojske Srbije i Ministarstva odbrane, predstavnici Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, predstavnici opština Ivanjica i Nova Varoš, Humanitarne organizacije „Stara Raška“ i Udruženja potomaka ratnika Srbije, položiće vence i odati počast poginulim na Spomen obeležje na Kalipolju i u 12:00 časova na Spomenik majoru Iliću.

(Telegraf.rs)

Video: Kuma Zejna nastupila na Prajdu: Napravila šou u Manježu, svi joj skandirali "Najbolja!"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA