Pančevci se ujedinili kako bi pronašli suseda koji se izgubio: Ova akcija pokazuje da je komšija "najveći rod"

 
 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 1

On je u povratku kući pao sa bicikla u jarak, a zabrinute komšije odmah su pritekle u pomoć

Još jedna u nizu pohvala za pančevačku policiju ovog puta stiže iz Pančeva gde se sinoć jedan čovek izgubio, ali i za komšije koje su se udružile kako bi ga pronašle. Potraga je potrajala, ali bez uspeha...

Juče popodne nam se stariji komšija od 73 godine izgubio u okolini Stare i Nove Mise u Pančevu. Krenuo je biciklom kući i zalutao. Do sada nikad nije imao takvih problema, ne pati od demencije, ne pije... Živi sam i srećom pozvao je nas, komšije. Rekao nam je šta mu se dogodilo, da je pao s bicikla u jarak, ali nije mogao da nam objasni gde je – ispričala je komšinica nesrećnog čoveka za portal "Zdravo Pančevo".

Komšije iz zgrade su se organizovale i krenule da ga traže. Potraga je potrajala od 19.30 do 21.30, ali nisu uspeli da pronađu čoveka.

Bili smo na vezi sa njim, ali bio je potpuno dezorijentisan, uspeo je samo da nam kaže da vidi šumu i da pokušava da izađe na Novoseljanski put. Međutim, nikako nije uspevao da nađe izlaz... Govorio nam je potom da oko sebe vidi samo kukuruze i suncokrete i tako sve dok noć nije pala, pa nije mogao da vidi skoro ništa više. Bio je to pravi horor film, baš smo se uznemirili, vreme je curilo, a mi više nismo imali potez – nastavlja naša sagovornica.

Tada su ljudi rešili da u pomoć pozovu policiju.

Došle su tri patrole i naredna tri sata su se policajci zavlačili po svim prosecima i pročešljali su čitav prostor tražeći ga. Na kraju se policajac iz Sefkerina dosetio na osnovu opisa terena gde bi čovek mogao biti i uputili su se na tu stranu neprestano ga dozivajući. I konačno, na oko deset kilometara od Mise, u njivi na putu ka Dolovu, čuli su komšiju kako zviždi i pokušava da ih dozove. Već je bio iznemogao jer po onoj vrućini nije od popodnevnih sati popio ni kap vode.

Čovek je odmah prevezen u bolnicu i zbrinut, a svi koji su satima proživljavali ovu dramu mogli su da odahnu.

– Potraga se uspešno završila zahvaljujući trudu i požrtvovanju svih prisutnih, ali najveću zahvalnost dugujemo pančevačkoj policiji bez čije pomoći ova priča možda ne bi imala srećan kraj. Sve pohvale za tri patrole koje su dežurale u noći između 8. i 9. jula. Veliko bravo za hrabre momke i prelepu policajku koja je bila u toj ekipi – napisala je sugrađanka u ime svojih komšija.

(Telegraf.rs)

Video: Majka nestalog Milana očajna: "Jedino ako mu neko nije pripretio..."

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA