Miloš (24) bio na samrti, jedno "da" mu spasilo život: Dobio srce donora, porodica pristala u teškom trenutku

 
M. L.
M. L.
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 2

Zahvaljujući hrabroj i plemenitoj odluci porodice donora, produženo je i još nekoliko života

U Urgentnom centru u Beogradu sinoć je spašen mladić na samrti. Reč je o Milošu iz okoline Požarevca koji ima samo 24 godine i koji je čekao novo srce. Hrabrom i plemenitom odlukom porodice donora, u najtežem trenutku za njih, produženo je i još nekoliko života.

- Zahvaljujući dugo očekivanoj SAGLASNOSTI porodice donora i jednom kratkom, ali velikom "DA", produženo je nekoliko života. Dvadeset četvorogodišnji Miloš noćas je dobio novo srce i šansu za novi život. Sa Miloševom porodicom, roditeljima i sestrom, dočekali smo radosne vesti...Pored zahvalnosti porodici donora, velika zahvalnost i celokupnom timu lekara sa UC i UKCS - navodi se na Fejsbuk stranici "Zajedno za novi život".

Podsetimo, posle dve i po godine, 2023. je prekinuta pauza - u Srbiji su izvršene tri transplantacije srca. Poslednje presađivanje ovog organa - pre pauze - bilo je u oktobru 2021. godine, nastavak je došao 19. marta 2023.

(Telegraf.rs)

Video: Vakcinacija protiv sezonskog gripa

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA