Predstavnici Saveta Evrope u poseti nacionalnim savetima nacionalnih manjina

 
E. S.
E. S.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Romski nacionalni savet je naglasio potrebu za adekvatnijom realizacijom Akcionog plana za sprovođenje Strategije za socijalno uključivanje Roma

Nacionalni savet Romske nacionalne manjine, kao predsedavajući Koordinacijom, organizovao je sastanke za predstavnike svih nacionalnih saveta sa stručnjacima Saveta Evrope i Savetodavnim komitetom za Okvirnu konvenciju za zaštitu nacionalnih manjina. Sastanci su održani u Subotici i Novom Sadu.

Predstavnici nacionalnih saveta su tokom sastanaka predstavili svoje aktivnosti i istakli oblasti u kojima im je potrebna podrška za unapređenje rada. Među glavnim problemima navedeni su štampanje udžbenika za izborni predmet jezik sa elementima nacionalne kulture i manjak zaposlenih u manjinskim redakcijama, što utiče na kvalitet emisija.

Nacionalni savet Roma Foto: A.N.

Takođe, Romski nacionalni savet je naglasio potrebu za adekvatnijom realizacijom Akcionog plana za sprovođenje Strategije za socijalno uključivanje Roma i održavanjem sastanaka Koordinacionog tela za unapređenje položaja Roma.

U ime Nacionalnog saveta Roma, domaćin posete u Novom Sadu bila je Ljiljana Mihajlović, članica Saveta i direktorka Kancelarije za inkluziju Roma Autonomne pokrajine Vojvodine.

(Telegraf.rs/A.N.)

Video: Kuma Zejna nastupila na Prajdu: Napravila šou u Manježu, svi joj skandirali "Najbolja!"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA