≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Milanov san se ostvario i premašio najluđe snove: Upecao "čudovište" u kanalu, nije mogao sam da ga izvuče

J. V.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Som je imao 2,20 metara i 50 kilograma

  • 13
Beograd reka pecaroši Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Milan Gržan iz Kulpina je veći deo života proveo kao pekar radeći noćne smene, pa sada kada je u penziji ima problema sa spavanjem. Kad san ne dođe, Milan zgrabi svoj štap i ode do obližnjeg kanala DTD (Dunav-Tisa-Dunav).

A onda je, kao svaki strastveni ribolovac, Milan je počeo da sanja o velikom ulovu. Sanjao je da će jednog dana uloviti ribu o kojoj bi mogao dugo da priča. I baš na nedeljno jutro, njegov san se ostvario, navodi Kulpin.net.

Jutro je bilo toplo i svet se tek budio kada je Milan osetio da mu se štap za pecanje zateže. Brzo je shvatio da se na drugom kraju nalazi nešto veliko. Riba je povukla na jednu, a on na drugu stranu - počela je teška borba sa misterioznim protivnikom. Međutim, brzo je shvatio da je i sam preslab za ovu borbu, da mu je potrebna pomoć.

Zato je pozvao sina, koji je odmah došao. Nije bilo lako ni jednom ni drugom. Posle otprilike pola sata borbe, konačno su uspeli da izvuku ogromnog soma na obalu. Riba je bila duga više od dva metra, bila je to čudovište kakvo Milan nije ni sanjao.

Otac i sin su se oporavljali od šoka. Još nikako nisu mogli da veruju sopstvenim očima, iako su čuli priču da u kanalu živi poveći som, ali su verovali da je to samo bajka.

Kada su se oporavili i shvatili situaciju, sledeće pitanje je bilo: kako ovu ogromnu ribu odneti kući? Pozvali su komšiju, pa su zajedno utovarili soma u auto i odvezli ga. Nakon toga je usledilo merenje. Som je imao 2,20 metara i 50 kilograma. Neverovatno, ali istinito. Milanov san se ostvario i premašio i najluđe snove. Velike ribe zaista žive u malom kanalu.

(Telegraf.rs)

Video: Milan upecao grdosiju kod Kladova

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zola

    9. jul 2024 | 08:06

    Alal vera majstore

  • Nosmoking

    9. jul 2024 | 12:47

    Pa treba poneku alu i izvaditi iz vode dusebriznici! Zamislite koliko ribe on potamani da bi se nahranio..i o tome treba razmisljati jer mi bi da upecamo i ponekog sarana, deveriku, ploticu…

  • Maki

    9. jul 2024 | 11:31

    Svaka cast na ulovu i ja sam pecaros, ali se to vraca u vodu. Mogao si da se slikas i vratis. Tuzno da ubijas kad su nase reke isposcene i nema riba

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA