Majdanpečki bazen konačno otvorio vrata prvim kupačima: Krenula kupališna sezona u gradu rudara

 
E. S.
E. S.
 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 0

U Majdanpeku poslednjih godina, žitelji imaju znatnu olakšicu jer svoju decu na bazen šalju bez para. Ulaz se ne plaća, pa je to vrlo rasterećujuća stavka za kućni budžet

Vrata Majdanpečkog bazena za prve kupače ove godine zvanično su otvorena od ovog vikenda. Ovu informaciju u gradu rudara jedva su dočekali, posebno oni najmlađi sugrađani. Uvek se kuburilo da li će bazen na vreme krenuti sa radom i da li će Majdanpečani imati gde da se rashlade u vrelim letnjim danima. Od ovog vikenda je ozvaničen početak ovogodišnje kupališne sezone, pa oni koji su među prvima zaplivali, nisu krili oduševljenje i zadovoljstvo.

- Ovo je najbolja informacija. Jedva smo dočekali da bazen proradi. Od sada malo na bazen malo na Dunav u Miilanovacu, kažu mladi Majdanpečani koje smo zatekli u uživanju kraj Olimpijskog bazena.

Inače, u Majdanpeku poslednjih godina, žitelji imaju znatnu olakšicu jer svoju decu na bazen šalju bez para. Ulaz se ne plaća, pa je to vrlo rasterećujuća stavka za kućni budžet. Pogotovo za porodice sa više članova, koje su navikle skoro svakoga dana da leti posećuju bazen.

- I ove godine se ulaz na bazen neće plaćati. To nam puno znači jer je svakodnevno naša terasa na bazenu puna kupača. U tome nam pomaže svakako lokalna samouprava jer nas je rasteretila plaćanja peleta za zagrevanje vode,obezbedila plate za spasioce i još nekih opterećujućih stavki tekućeg poslovanja koje preuzela na sebe. Krenuli smo sezonu, čim smo dobili potvrdu iz Zavoda za javno zdravlje "Timok" iz Zaječara da je voda bakteriološki i hemijski istravna, što nam je u suštuni najbitnije. Inače, njena temperatura je preko 26 stepeni i redovno se filtrira, kaže Ivan Maksimović, predsednik Sportskog Saveza Opštine Majdanpek.

Da je ovaj objekat od izuzetne važnosti za grad shvatili su oni koji o njemu brinu , pa se redovno obraća pažnja i na rad i održavanje pogodnskih postrojenja.

- Remont pumpi u pogonu za zagrevanje vode u sva ti bazena, Olimpisjkom , srednjem za neplivače i malom za malu decu, je odrađen. Pumpe servisirane i sve je krenulo kako treba , kaže Vladimir Srbulović, rukovodilac pumpnih postrojenja na bazenu u Majdanpeku. Tako da Majdanpečani za sada ne treba da brinu, već da se naoružaju dobrim raspoloženjem i sa svojom decom premoste tropske temperature upravo na ovom mestu. Bazen u Majdanpeku radi svakoga dana od 11 -18 sati, osim ponedeljkom kada se obavlja detaljno čišćenje i pranje filtera.

(Telegraf.rs/Milica Ristić)

Video: Počela letnja kupališna sezona na otvorenim bazenima SC "11 april"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA