Vojska pomaže u saniranju puteva u mioničkim selima

 
K. P.
K. P.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Trenutno se radi na raščišćavanju 3,5 kilometara makadamskog puta u Ključu

Na najoštećenijim seoskim putevima u Ključu i Rajkoviću, pripadnici Vojske Srbije sa mehanizaciojm rade na uklanjanju nanosa i saniranju putnih pravaca koji su oštećeni nakon grada i bujičnih poplava.

Trenutno se radi na raščišćavanju 3,5 kilometara makadamskog puta u Ključu.

- Zahvaljujem se Vladi Republike Srbije, Ministarstvu odbrane, Ministarstvu javnih ulaganja i pripadnicima Vojske Srbije koji su nam odmah pritekli u pomoć. Pored vojske, naše ekipe iz Javnog komunalnog preduzeća "Vodovod Mionica" od prvog dana su na terenu gde otklanjaju štete od poplava. Daćemo sve od sebe da u što kraćem roku rešimo probleme koji su nastali - kaže predsednik opštine Mionica Boban Janković koji je obišao radove na terenu.

Meštani sela Ključ zadovoljni su što se u njihovom mestu, gde su posledice u pogledu šteta na putnoj infrastrukture i najveće, među prvima saniraju putni pravci.

Prema njihovim rečima, zahvalni su pripadnicima Vojske Srbije i lokalnoj samopuravi na brzoj reakciji.

Prve procene šteta na teritoriji mioničke opštine su oko 100 miliona dinara, najviše na infrastrukturi i objektima. A štete na poljoprivredi su oko 40 miliona dinara.

(Telegraf.rs)

Video: Vežba "Vatreni udar 2024" na Pasuljanskim livadama

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA