Vreme čitanja: oko 1 min.

Obuka jedinice Vojske Srbije za angažovanje u mirovnoj operaciji

J. P.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Kolektivna obuka se završava krajem meseca, kada će biti realizovana taktička vežba na kojoj će u praksi biti provereni obučenost i interoperabilnost jedinice za angažovanje u mirovnoj operaciji u Libanu

  • 0
vojska srbije, baza jug, bujanovac, obuka Foto: Ministarstvo odbrane

Na poligonu „Borovac“ i u bazi „Jug“ kod Bujanovca u toku je realizacija kolektivne obuke jedinice Vojske Srbije iz sastava Komande za obuku za angažovanje u mirovnoj operaciji Ujedinjenih nacija u Libanu.

Reč je o završnoj fazi višemesečnih priprema koje pripadnici jedinice prolaze pre upućivanja u zonu operacije kako bi u potpunosti bili osposobljeni za realizaciju zadataka u sastavu mirovnih snaga.

Ova jedinica će u zoni operacije biti zadužena za obezbeđenje baze u kojoj su smeštene snage Ujedinjenih nacija, a sada u terenskim uslovima uvežbava odgovarajuće taktike, tehnike i procedure s težištem na postupcima prilikom patroliranja i obezbeđenja baze.

Kolektivna obuka se završava krajem meseca, kada će biti realizovana taktička vežba na kojoj će u praksi biti provereni obučenost i interoperabilnost jedinice za angažovanje u mirovnoj operaciji u Libanu.

Vojska Srbije angažuje jedinicu za zaštitu snaga u misiji Ujedinjenih nacija u ovoj bliskoistočnoj zemlji od 2014. godine, a trenutno su u zoni operacije raspoređeni i pešadijska četa Vojske Srbije, štabni oficiri i grupa specijalista zaduženih za podršku našem kontingentu.

(Telegraf.rs)

Video: Vojska Srbije ponosna na svoju borbenu oklopnu zver

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA