Vreme čitanja: oko 1 min.

Više nema izgovora za nered: Kruševljanima olakšano čišćenje za psima tokom šetnje gradom

Vreme čitanja: oko 1 min.

Postavljanje đubrijera je podržalo ORPAK udruženje za zaštitu životinja

  • 0
Kruševac Foto: krusevac.ls.gov.rs

Edukativna akcija namenjena vlasnicima pasa, a koja se tiče uklanjanja psećeg otpada na javnim površinama održana je sinoć je na Trgu glumaca u organizaciji Grada Kruševca, JKP „Kruševac“ i udruženja za zaštitu životinja „Orpak“.

„Grad Kruševac osluškuje potrebe svojih građana, pa se tako uočio i nedostatak nove vrste mobilijara, odnosno kanti za pseći otpad. Ovim smo želeli da podstaknemo vlasnike pasa na odgovorno ponašanje i sprovođenje Gradske odluke o čuvanju kućnih ljubimaca“, izjavila je Pomoćnica gradonačelnika za ekologiju, održivi razvoj i energetiku Ana Prvanov

Postavljanje đubrijera je podržalo ORPAK udruženje za zaštitu životinja.

„Građani u poslednje vreme sve više i sami obraćaju pažnju, udomljavaju, spašavaju životinje, vode ljubimce na povodnicima, toga ranije nije bilo. Bar ne u ovoj meri. Najzaslužnija za to je edukacija građana, ljubav prema kućnim ljubimcima i savesno i odgovorno ponašanje prema njima", kazala je Lela Bucek ispred ORPAKA.

(Telegraf.rs)

Video: "Kada čeljad nisu besna, kuća nije tesna": Način na koji ovi psi jedu će vas oduševiti

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA