Vreme čitanja: oko 1 min.

Dodatni rok na FPN do 9. jula za upis na novinarstvo i socijalni smer

M. B.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Dodatni rok na FPN do 9. jula za upis na novinarstvo i socijalni smer

  • 0
Fakultet političkih nauka Printskrin: Google maps

Prodekan Fakulteta političkih nauka Natalija Perišić rekla je danas da je, zbog zbog nedovoljnog broja upisanih studenata prve godine na osnovne akademske studije novinarstva i socijalne politike i socijalnog rada, FPN raspisao dodatni junski upisni rok za ova dva smera, a prijave će trajati do 9. dok je 10. jul predviđen za upis.

Perišić je za Tanjug rekla da su na FPN popunjene kvote za upis u prvom roku na dva odeljenja - međunarodne studije, kao i za odeljenje za politikologiju, a da na novinarskom i socijalnom smeru kvote nisu popunjene.

"Na odeljenju za novinarstvo ostalo je 13 slobodnih mesta, a za socijalnu politiku i socijalni rad 35. Na FPN-u je u toku dodatni upisni rok koji podrazumeva da se na preostala nepopunjena mesta mogu javiti svi kandidati koji su polagali prijemni na odeljenju za međunarodne studije ili odeljenju za politikologiju, kao i kandidati koji su polagali prijemni na nekom društveno-humanističkom fakultetu Univerziteta u Beogradu", rekla je ona.

Dodala je i da za novinarstvo mogu biti zainteresovani oni koje zanima jezik i kultura, dok za socijalnu politiku i socijalni rad, oni koji su polagali prijemni za psihologiju s obzirom na srodnost disciplina.

Perišić je ranije rekla za Tanjug da se ove godine na tom fakultetu prijavilo 547 kandidata, što je za 47 više nego prošle godine, ali da nije pođednako interesovanje za sve smerove.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Video: Počeo prijemni na Pravnom fakultetu, prijavilo se 1.310 kandidata

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA