Vreme čitanja: oko 1 min.

Ministar zdravlja i ove nedelje razgovarao sa građanima: Nećemo tolerisati neljubaznost

Vreme čitanja: oko 1 min.

Posebno je istaknut problem sa transplantacionim programom u našoj zemlji

  • 7

Ministar zdravlja u Vladi Republike Srbije dr Zlatibor Lončar razgovarao je ovog petka sa građana koji su se prijavili za sastanak sa ministrom, putem telefona istaknutog na sajtu Ministarstva zdravlja.

Ministar Lončar je i ovoga puta, pažljivo saslušao sve građane, koji su sastanak sa ministrom iskoristili da potraže pomoć u rešavanju ličnih problema u oblasti zaštite zdravlja, zatraže savet, istaknu svoju molbu u cilju rešavanja različitih problema ili predlože ideju za unapređenje zdravstvenog sistema.

Građani su, pored ostalih, ministru izneli probleme sa neljubaznošću osoblja bolnice u Loznici, kao i nedostatak internista u OB Šabac.

Posebno je istaknut problem sa transplantacionim programom u našoj zemlji, i zabrinutost zbog neophodne transplantacije bubrega, a ministar je upoznat i sa slučajem pomeranja sa liste čekanja za ortopedske operacije, i to iz nepoznatih razloga, neposredno pred operaciju. „Кroz razgovore sa građanima najbolje se vidi realna slika našeg zdravstva.

Ministar zdravlja dr Zlatibor Lončar Foto: Ministarstvo zdravlja

- Građani imaju različite probleme, na neke možemo da utičemo, ubrzamo ili olakšamo njihovo rešavanje. Ali ono što nećemo tolerisati, to je neljubaznost i osono ponašanje zaposlenih u zdravstvenim ustanovama prema pacijentima. Ima dosta i ideja, predloga, dobronamernih kritika i sugestija. Ponavljam, zdravlje je zajedničko pitanje svih nas, i zato želim lično da saslušam svakoga ko želi da razgovara o problemu koji ima u oblasti zdravlja. Otvoreni smo za svaki vid sugestije, svaku ideju, predlog, kako da oblast koja se tiče baš svakoga od nas, zajednički unapredimo“ istakao je ministar zdravlja Zlatibor Lončar.

Ministar zdravlja sa građanima razgovara svakoga petka, od 10 do 12 časova, u prostorijama Ministartsva zdravlja. Prvi sastanak sa građanima bio je prošle nedelje.

(Tlegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mix

    5. jul 2024 | 13:20

    To kaže doktor Smrt??!...a najbednije plate lekara u evropi i sto lekari beze u inostranstvo jer ne mogu da prehrane porodicu to ces tolerisati???!..bruka i sramota!

  • Vesna

    5. jul 2024 | 14:28

    Ma da, sve je tako kako kažete!!!! Liste za neke intervencije su tolike da mnogi sa nje neće nažalost ni dočekati neophodne preglede i operacije! Lista za pejsmejker se misteriozno pomerila za tri meseca kasnije, pa ko dočeka pričaće! Prodajete praznu slamu, samo reči bez ičeg konkretnog! Džaba Vam prostor, oprema kad nema ljudi da rade! Od ovog ministra čovek ne može ništa ni da očekuje!

  • Tina

    5. jul 2024 | 13:41

    Odlican potez.Bilo bi dobro da moze i putem telefona da se u odredjenom terminu obrati ministru za one koji ne mogu doci.Moj predlog je omoguciti aplikaciju za Srbiju i uvoz Libre senzora koji kontinuirano mere secer u krvi a prate se rezultati na mobilnoj aplikaciji.Gradjani kupuju senzore na crno i instaliraju na mobilni u Hrvatskoj, Sloveniji, Austriji....aplikaciju kada kupe njihov mobilni broj.Mnogo dece nosi ovaj senzor a bitan je kod pada secera jer pišti u tom trenutku i spasava zivot dijabeticarima.Mi smo jedina zemlja koja ga nema.Ne trazimo od socijalnog nego da ga drzava obezbedi od firme Abott i da se moze kupiti u apotekama ili kroz njihov sajt koji instaliraju u svakoj zemlji sa kojom sklope ugovor.Narucis senzor uparen sa srpskom aplikacijom, platis i stigne ti u apoteku ili na kucu.Moje dete zavisi od tog senzora jer ima stalne padove secera koje ne oseca ali zato ovaj senzor koji nosi na miški ga alarmom na telefonu upozori i stalno moze da vidi koliki mu je secer na mobilnom.Molim ministra da obezbedi jer sva deca u Evropi mogu da to priuste osim nasa a naravno i mladi i odrasli dijabeticari sa tim zive lakše 100 puta.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA