Vreme čitanja: oko 2 min.

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar obišao renovirani DZ Savski venac i najavio preglede za narednu nedelju

Vreme čitanja: oko 2 min.

Građani će biti u prilici da u okviru akcije besplatnih preventivnih pregleda koje organizuje Ministarstvo zdravlja, moći da obave ultrazvuk štitne žlezde i pregled endokrinologa u 200 zdravstvenih ustanova širom Srbije

  • 18

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar, obišao je danas renovirani DZ Savski venac, i tom prilikom se uverio da pacijenti imaju bolje i modernije uslove u ustanovi u kojoj se leče. Tokom posete razgovarao je i sa pacijentima koji su kako je čuo - zadovoljni.

Ministar je istakao, da nastavljamo sa preventivnim pregledima jer je ova akcija naišla na pozitivan odjek kod građana i podvukao da Ministarstvo zdravlja osluškuje potrebe građana.

- Imao sam želju da obiđem DZ Savski venac jer sam čuo od pacijenata da se dosta toga promenilo, i želeo sam sam da se uverim. Sa direktorom sam prošao, pokazao mi je to što je urađeno, kako izgleda, i mogu reći da sam izuzetno ponosan na sve ono što sam video ovde, da sam ponosan na ljude koji ovde rade, na direktora, na ceo njegov tim. Razgovarali smo i sa pacijentima koje smo zatekli ovde, koji su prezadovoljni, rekao je ministar zdravlja Zlatibor Lončar.

Ministar zdravlja dr Zlatibor Lončar Foto: Ministarstvo zdravlja

Prilikom posete razgovarao je i o nastavku akcije preventivnih pregleda.

- Dogovorili smo se da ćemo sledeće nedelje raditi ultrazvuk štitne žlezde, pregled endokrinologa u okviru naše akacije preventivnih pregleda, a dogovorili smo se i za ostale akcije koje će biti. Predlog je za ultrazvuk dojke, gde oni u ovom domu zdravlja prednjače, kao i u drugim stvarima. Mi nastavljamo da osluškujemo potrebe građana i tako ćemo i nastaviti, rekao je ministar Lončar.

Evo kako izgleda renovirani dom zdravlja

Podsetimo, u DZ Savski venac adaptirano je i renovirano oko 2.400 metatara kvadratnih.

Renovirana je Služba zdravstvene zaštite odraslih građana sa kućnim lečenjem i patronažom, kao Služba specijalističko konsultativnih delatnosti (oftalmologija, otorinolaringologija, interna medicina, psihijatrija, medicina rada i fizikalna medicina). Zatim, deo Službe zdravstvene zaštite žena sa izmeštanjem ginekološkog ultrazvuka u renoviran prostor ginekologije, kao i deo Službe radiološke dijagnostike odnosno izmeštanje Ultrazvučnog kabineta u poptpuno renoviran i opremljen prostor sa novim ultrazvučnim aparatom. Takođe i deo prostora tehničkog odeljenja.

- Broj naših zdravstvenih kartona je više od 80.000 što dvostruko prevazilazi broj stanovnika opštine koja je negde oko 38.000. Danas DZ Savski venac ima daleko bolje i stimulativnije uslove za rad što možda nije bilo u prethodnom periodu. DZ Savski venac nema liste čekanja, za UZ preglede, za mamografske preglede, za laboratorijske usluge. Uradili smo puno toga, rekao je dirktor DZ Savski venac dr Zoran Bekić.

U toku renoviranja svih navedenih službi, a koji su se odvijali i u periodu pandemije Кorona virusa, pružanje zdravstvene zaštite pacijentima se odvijao nesmetano poštujući sve procedure u cilju obezbeđivanja efikasnijih i kvalitetnijih uslova za pružanje zdravstvene zaštite.

(Telegraf.rs)

Video: Ministar Lončar: Prve godine života deteta ključne, važna podrška društva i države roditeljima

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Marina

    5. jul 2024 | 14:44

    Taj Dom zdravlja tacnije ljudi koji rade imaju posebnu energiju,zaista su sjajno organizovani,sve je dostupno nama pacijentima. Decija sluzba posebne pohvale.

  • Goksi

    5. jul 2024 | 14:13

    Super samo se nadam da će uskoro i ovaj bloku 44 da srede pre nego sto se sam ne uruši

  • J. G.

    5. jul 2024 | 13:08

    Sve pohvale.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA