Vreme čitanja: oko 1 min.

Krdo crnih krava atrakcija na magistrali preko Zlatibora: Ne plaše se vozila ni sirena, pa usporite

Vreme čitanja: oko 1 min.

Tridesetak krava i teladi, koje su deo velikog krda puštenog na ispašu u ograđenim zlatiborskim pašnjacima, ovih dana se sve češće mogu videti na magistralnom putu

  • 1
Krave,. angus krave, Zlatibor Foto: Borivoje Ilić

"Angusi" izašli na put! Krdo crnih krava atrakcija magistralom preko Zlatibora.

Tokom zime su krave obližnjeg domaćinstva na Zlatiboru, svakodnevnica na putu, jer ih so, koji putari nasipaju, izmami na kolovoz, a sada ih ima i leti, crne su boje, pa im je pojava atrakcija za mnoge prolaznike.

Tridesetak krava i teladi, koje su deo velikog krda puštenog na ispašu u ograđenim zlatiborskim pašnjacima, ovih dana se sve češće mogu videti na magistralnom putu, pa je neretko, kažu vozači, dolazilo i do potpune blokade saobraćaja na ovoj deonici.

Retko se gde u ovom kraju, kažu Zlatiborci, može videti ova rasa krava, osim na ovim prostranim pašnjacima, između magistrale i Ribničkog jezera, pa je njihova pojava, a još na putu, fascinacija za mnoge, koji ih često u prolazu i fotografišu.

Prema rečima vozača, ne boje se vozila, ni sirene, pa pretpostavljaju da je zbog toga što im se i pašnjaci prostiru tik uz magistralni put.

Obzirom na to da je krenula letnja sezona i početak je godišnjih odmora, iz dana u dan su sve veće gužve putem za Jadransko more, pa dok je ovo krdo deo vozača fasciniralo, bilo je i onih nestrpljivih, kojima je bilo teško da uspore ili stanu, te sačekaju da se krave pomere sa kolovoza.

Razlog zbog čega su krave izašle da prošetaju ovom prometnom saobraćajnicom je, pretpostavlja se, slučajan izlazak iz ograde pašnjaka.

(Telegraf.rs)

Video: Svratile da vide šta ima u centru: Tri krave šetaju i pasu travu na Karljevom trgu na Zlatiboru

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • NekoKo

    5. jul 2024 | 05:12

    Dobra fora. Ne mora da se plaća košenje a i to privlači turiste.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA