Vreme čitanja: oko 2 min.

Đerlek: Mlade zadržavamo u malim sredinama obezbeđenjem adekvatnog ambijenta i sadržaj

Đ. Đ.

Vreme čitanja: oko 2 min.

On je naveo da su najveći problem sa kojim se susreću stanovnici ovog dela Prijepolja podzemne vode

  • 0
NOVI SAD FORUM ĐERLEK Foto: Tanjug/Nenad Mihajlović

Potpredsednik Skupštine Srbije Edin Đerlek otvorio je radove i položio kamen temeljac na uređenju stambeno-poslovnog kompleksa "Stadion" u opštini Prijepolje i tom prilikom rekao da je obezbeđivanje adekvatnog ambijenta i sadržaja način da se mladi zadrže u malim sredinama.

"Imamo sve realizovane projekte, a danas počinjemo ovako lep i značajan projekat, koji će u potpunosti promeniti i ulepšati izgled ovog dela grada, sa novim parkom i zelenim površinama, parking mestima, sa novim igralištem za stare i što je još važnije, sa igralištem za našu decu i mlade i to je jedan od načina kako mlade zadržavamo u malim sredinama", rekao je on.

Đerlek, koji je u prethodnom mandatu Vlade bio na čelu kabineta za ravnomerni regionalni razvoj, rekao je da će sa mesta potpredsednika Narodne skupštine i dalje nastaviti da se zalaže za ulaganja u opštinu Prijepolje.

"Očekujem od Vlade Srbije i svih resora da još više ulažu i investiraju u Prijepolje, zato što se ono nalazi u kategoriji nerazvijenih opština. Ono što je važno jeste da Prijepolje pravi krupne iskorake u pogledu obezbeđivanja svih osnovnih uslova za dalji rast i razvoj", kazao je Đerlek.

Predsednik opštine Prijepolje Drago Popadić rekao je da sve što se ulaže i radi u tom gradu vodi ka novim projektima i putu napred.

On je naveo da su najveći problem sa kojim se susreću stanovnici ovog dela Prijepolja podzemne vode, ali da će on biti rešen realizacijom projekta rekonstrukcije puta ka manastiru Mileševa.

"Tu se radi potpuna rekonstrukcija puta i pretpostavljam da je samim projektom planirana drenaža koja će odvojiti ovo naselje od same reke Mileševke. To je vezano za drugi projekat ali usaglašavamo sve potrebe", rekao je Popadić.

Kako je dodao, ovim projektom započinje nedelja investicija u Prijepolju, što podrazumeva više od 200 miliona dinara u više investicija koje će biti pokrenute u narednih sedam dana.

Senahid Rovčanin ispred izvođača radova kaže da je postavljeni rok za njihov završetak 120 dana, ali da je moguće da će sve biti gotovo i pre roka.

Ovo rešenje podrazumeva izgradnju multifunkcionalnog sportskog terena, dečijeg mobilijara, stolova za šah, dok će sav prostor biti oplemenjen drvećem i zelenilom.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Video: Đerlek otvorio saobraćajnicu na Pešteru: Rekonstruisan put ka Pešterskoj visoravni:

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA