Vreme čitanja: oko 2 min.

Vladan Mijailović, novi guverner Rotari distrikta 2483 za Srbiju i Crnu Goru

Ekipa Telegrafa

Vreme čitanja: oko 2 min.

Na primopredaji guvernerske dužnosti, Radojičić je prisutnim dobitnicima uručio Paul Harris Fellow priznanja, plakete i zahvalnice

  • 0
guverner  Rotari Distrikta 2483 za Srbiju i Crnu Goru Foto: Rotari Disrikt Srbija i Crna Gora

Na velelepnoj svečanosti u Carskoj palati Felix Romuliana kod Zaječara, dužnost Guvernera Rotari distrikta 2483 za Srbiju i Crnu Goru, od dosadašnjeg prvog čoveka ove organizacije Aleksandra Radojičića, preuzeo je Vladan Mijailović, magistar tehničkih nauka iz Bora, koji će funkciju obavljati do 01. jula 2025 godine.

Tom prilikom odlazeći guverner Aleksandar Radojičić se zahvalio svom timu koji je predano radio godinu dana.

"U protekloj godini vodili smo više akcija i mogao bih izdvojiti projekte vezane za zdravlje i obrazovanje naše dece, iz oblasti ekologije i posebno sam ponosan na projekte vezane za mentalno zdravlje. Mnogo potpisanih Međudržavnih sporazuma sa Indijom, Egiptom, Južnom Afrikom, Marokom, Tunisom, Ekvadorom…Sve u svemu bili smo vrlo aktivni u različitim oblastima“, istakao je Radojičić.

Na primopredaji guvernerske dužnosti, Radojičić je prisutnim dobitnicima uručio Paul Harris Fellow priznanja, plakete i zahvalnice. Ovim je nastavljena jedinstvena tradicija da svaki rotarijanac dobije šansu da bude prvi među jednakima, kojom se simbolično obeležava kraj jedne i početak nove rotarijanske godine.

Novoizabrani guverner Rotari zajednice Vladan Mijailović je izjavio:

"Čast i zadovoljstvo svakako je ova dužnost, ali i obaveza, jer je vrlo visoka lestvica koju je postavio bivši guverner Aleksandar Radojičić. Pod novim motom "Magija Rotarija" (The Magic of Rotary) od danas počinje godina u kojoj ćemo se družiti i uživati u ostvarivanju ciljeva koje smo zajedno postavili. Magiju rotarija sprovodićemo koristeći akcioni plan kroz četiri pravca delovanja: povećati uticaj tako da svi klubovi: imaju lokalne i međunarodne projekte, učestvuju u davanju u Rotari Fondaciju i da koriste distrikte i globalne fondove u realizaciji projekata, zatim proširiti domen tako što ćemo imati 73 dobro vođena i organizovana Rotari kluba i 32 Rotarakt kluba, povećati angažovanje učesnika tako što ćemo podržati angažovanost, uključenost i zadovoljstvo članova, osnažiti prijateljstvo, ojačati druženje i saradnju u zemlji i inostranstvu i povećati sposobnost prilagođavanja: motivisati klubove na inovativno i efikasno delovanje, razvijati potencijalne lidere među članovima. Uključiti više žena na vodeće pozicije u distriktu i klubovima, osnažiti mlade i ojačati ulogu alumnija", naglasio je Mijailović.

U ovoj godini Rotari Distrikt Srbija i Crna Gora imaće priliku da ugosti predsednicu Rotari Internacionale Stephanie Urchick, Past predsednicu Rotari Internacionale Jennifer Jones i druge najviše oficire u Rotariju.

"Ukazana nam je velika čast, dodelom organizacije najvećeg događaja Insituta Zone 21, kome će naš Distrikt i Beograd biti domaćini rotarijancima iz celog sveta. To je prilika da se naši članovi druže i razmene ideje i iskustva sa rotarijancima iz različitih država", rekao je Mijailović.

Rotari zajednica u Srbiji i Crnoj Gori čini 1400 Rotarijanki i Rotarijanaca iz 70 klubova, sve su to pokazatelji koji ukazuju da Rotari Distrikt raste, gradeći humanizam, zajedništvo i prijateljstvo.

(Telegraf.rs)

Video: Snimak novogodišnjeg kupača na plaži u Herceg Novom

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA