≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ovako je održana sednica proširenog kolegijuma načelnika Generalštaba

M. L.

Vreme čitanja: oko 1 min.

"Oprema i naoružanje Vojske Srbije se modernizuju i uvećavaju, kao i ubojna sredstva"

  • 11
Miloš Vučević Foto: Telegraf

Predsednik Republike i vrhovni komandant Vojske Srbije Aleksandar Vučić, zajedno sa predsednikom Vlade Milošem Vučevićem i ministrom odbrane Bratislavom Gašićem, prisustvovao je danas sednici proširenog Kolegijuma načelnika Generalštaba, u kasarni „Banjica 2“ u Beogradu.

Na sednici proširenog Kolegijuma, kojom je rukovodio načelnik Generalštaba general Milan Mojsilović, analizirana je aktuelna bezbednosna situacija u zemlji i okruženju, a razgovarano je i o ključnim zadacima Vojske Srbije i daljem unapređenju operativnih sposobnosti.

Predsednik Vučić, obraćajući se posle sednice, istakao je da je danas analizirano šta je neophodno ispraviti u dosadašnjem radu, kakve su bezbednosne pretnje i kakva je situacija u regionu te dodao da se u skladu s tim donose određene odluke.

- Oprema i naoružanje Vojske Srbije se modernizuju i uvećavaju, kao i ubojna sredstva. Nismo zadovoljni popunom ljudstva, naročito na severu Srbije. Imamo mnogo izazova, velike snage su okupljene u regionu iz različitih razloga, od značajnih snaga susednih zemalja do ogromnog broja NATO pripadnika na Kosovu i Metohiji. Mi računamo na dobru saradnju sa snagama KFOR i NATO trupama i verujemo da će doprinositi stabilizaciji prilika na Kosovu i Metohiji – rekao je predsednik Vučić i istakao da je Evropska unija opredelila strategijske rezerve u okviru misije u Bosni i Hercegovini, raspoređene na teritorijama Rumunije, Mađarske i Bugarske te izrazio uverenje da one ni na koji način neće biti upotrebljavane protiv srpskog naroda i Srbije.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Tanja

    3. jul 2024 | 15:42

    Naša bezbednost i bezbednost naše dece je na prvom mestu.

  • Caca

    3. jul 2024 | 20:56

    Vojske Srbije iz dana u dan ide sve daljem unapređenju operativnih sposobnosti,što je od velike važnosti za bezbednost naroda!

  • Igor

    3. jul 2024 | 20:44

    Bravo za Vladu i njenu posvećenost očuvanju integriteta zemlje i bezbednosti svih građana

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA