Vreme čitanja: oko 1 min.

Novi početak: Ključevi novih stanova za 20 romskih porodica u Valjevu

M. L.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Projekat pod nazivom "MOJ NOVI DOM - Poboljšanje stambene podrške i bolji uslovi života u Gradu Valjevu" je deo šireg EU SHAI programa

  • 0
Ključevi novih stanova za 20 romskih porodica u Valjevu Foto: Telegraf/A.N.

U Valjevu su svečano uručeni ključevi novih domova za 20 porodica koje pripadaju društveno osetljivim kategorijama stanovništva, u okviru programa "Podrška Evropske unije socijalnom stanovanju i aktivnoj inkluziji".

Projekat pod nazivom "MOJ NOVI DOM - Poboljšanje stambene podrške i bolji uslovi života u Gradu Valjevu" je deo šireg EU SHAI programa, koji je osmišljen da poboljša primenu politika socijalne inkluzije u Srbiji i obezbedi održiva stambena rešenja za najosetljiviju populaciju. Projekat je sproveden u saradnji grada Valjeva, Centra za socijalni rad "Kolubara" i Centra za integraciju Roma u Valjevu, uz značajnu donaciju Evropske unije. Ukupna vrednost projekta iznosi 1.047.442,00 Eura, pri čemu je Grad Valjevo učestvovao sa 216.063,20 Eura.

Program „Podrška Evropske unije socijalnom stanovanju i aktivnoj inkluziji” (EU SHAI) ima za cilj poboljšanje socijalne inkluzije i pružanje podrške ugroženim kategorijama stanovništva. Evropska unija je uložila 27 miliona evra putem Instrumenta za pretpristupnu pomoć (IPA) 2018, a Kancelarija Ujedinjenih nacija za projektne usluge (UNOPS) je izabrana kao implementacioni partner. Projekat se sprovodi od decembra 2019. do februara 2025.

Na svečanosti u Valjevu, prisutnima su se obratili i korisničkim porodicama uručili ugovore i ključeve od novih stanova:

- Lazar Gojković, gradonačelnik Valjeva

- Plamena Halačeva, zamenica šefa Delegacije EU u Srbiji

- Nemanja Starović, ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja

- Mikela Telatin, direktorka UNOPS-a

- Dalibor Nakić, predsednik Nacionalnog saveta Roma

- Nina Mitić, pomoćnica ministra za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog

- Goran Vesić, ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture

Ovom važnom događaju prisustvovali su i Aleksandar Radulović, predsednik Izvršnog odbora, i Bajram Morina, generalni sekretar Saveta, što je dodatno osnažilo značaj ovog projekta za zajednicu.

Ova inicijativa predstavlja veliki korak napred ka stvaranju boljih uslova života za ugrožene kategorije stanovništva i simbolizuje nadu u bolju budućnost za sve porodice koje su dobile novi dom.

(Telegraf.rs/A.N.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA