≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Vučić posle sednice kolegijuma načelnika Generalštaba: Primetili smo albanske barjaktare iz Đakovice

M. L.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Predsednik se obratio javnosti

  • 15

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić obratio se javnosti nakon što je prisustvovao sednici proširenog kolegijuma načelnika Generalštaba Vojske Srbije.

- Oprema Vojska Srbije se modernizuje, ali nismo zadovoljni popunom ljudi na severu zemlje. Imamo mnogo izazova, velike snage okupljene su u regionu. Verujemo da će pripadnici NATO doprineti stabilizaciji prilika na KIM - rekao je predsednik.

- Primetili smo pojačana dejstva vazduhoplova sa posadama i bez posada u okruženju sa izviđačkim namerama prema Srbiji bez prelaženja granice, iz svih smerova, kao i podizanje albanskih barjaktara iz Đakovice 5. i 20. juna do visine 5800 metara sa namerom izviđanja pozicije Vojske Srbije - istakao je predsednik. 

Takođe, dodao je, švedsko nemački avioni su radili snimke ne sa teritorije koja je pod kontrolom Vojske Srbije, već sa drugih teritorija koje nisu pod kontrolom Srbije, ali prave veoma precizne snimke zbog prisustva bezbednosnih i vojnih snaga na terititoriji centralne Srbije.

Kako je rekao, nastavićemo da radimo ubrzano, da radimo više i bolje i da budemo mnogo jasniji u poruci odvraćanja potencijalnog agresora na našu zemlju.

Istakao je da će i namenske fabrike morati da rade više, a ne da se bave političarenjem.

"Moraćemo da povećavamo ljudstvo u vojsci na pozicijama onih koji mogu da nose pušku i pomognu zemlji u njenoj odbrani", rekao je Vučić.

Podsetimo, kolegijum je počeo u devet sati. Vučić je svečano dočekan, zajedno sa ministrom odbrane Bratislavom Gašićem i načelnikom Generalštaba Vojske Srbije generalom Milanom Mojsilovićem, uz počasni stroj Garde i himnu Republike Srbije.

Pored predsednika Srbije i vrhovnog komandanta Vojske Srbije prusutni su premijer Srbije Miloš Vučević, ministar odbrane Gašić, načelnik Generalštaba Mojsilović i članovi priloširenog kolegijuma načelnika Generalštaba.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bokara

    3. jul 2024 | 12:38

    Dajte primer ostalim mladim momcima,tako što ćete poslati sina na obuku u vojsci Srbije

  • CG

    3. jul 2024 | 13:24

    Svidja mi se njegova saznanja, brzo ce saznati i da su Albanci okupirali KiM.

  • Dend

    3. jul 2024 | 16:46

    Zašto Srbija ne definiše neprijatelje kao što to rade Ameri ? Tako definisanim neprijateljima zabraniti delovanje na teritoriji Srbije. Raznoraznim ne vladinim organizacijama, sa kojima je Srbija preplavljena, data je takva sloboda koja je prosto neshvatljiva ?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA