≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Četvoro dece i 3 odraslih bilo zaglavljeno, meštanin pokušao da ih spasi: Detalji drame na jezeru Međuvršje

J. P.

Vreme čitanja: oko 1 min.

U ovoj akciji spasavanja, na svu sreću, nije bilo povređenih lica

  • 0
čačak, jezero, međuvršje Foto: RINA

Vest da je sedam osoba ostalo bespomoćno na čamcu nasred jezera juče je obišla Srbiju. Na lice mesta odmah su upućeni vatrogasci-spasioci koji su ih izvukli na sigurno. Borivoje Gačić, komandant Vatrogasno - spasilačkog bataljona Čačak kaže da je sedam osoba koje su juče u popodnevnim satima evakuisane sa jezera u Međuvršju, ustvari bilo na suprotnoj obali jezera u odnosnu na na onu sa koje su isplovili, te da nisu bili na sredini jezera kako se prvo mislilo.

- Ispoštovali smo procedure koje su potrebne u takvim situacijama i u 17. 40 ekipa od četiri pripadnika tog tima za spasavanje i rad na vodi sa jednim terenskim vozilom, jednom prikolicom i aluminijumskim čamcem sa vanbrodskim motorom su krenuli na lice mesta. Oni su tamo stigli u 18.05 i zatekli sedam lica, tri odrasle osobe i četvoro dece, koje su evakuisali, poštujući procedure. Stavili su im prsluke i sve ono što je potrebno i povezli su ih na drugu stranu obale gde su bili na sigurnom - kaže Gačić za agenciju RINU.

Samoj akciji vatrogasaca prethodio je pokušaj spasavanja od strane vlasnika jednog od čamaca na samom jezeru koja se ipak završila neuspešno.

- Te ljude koji su juče u popodnevnim satima bili zarobljeni na obali jezera u Međuvršju pokušao je pre vatrogasaca da preveze čovek koji poseduje čamac, ali da u toj nameri nije uspeo, jer na tom delu jezera ima dosta rastinja i na vodi i ispod njene površine, tako da taj čamac kojim je on došao nije bio dovoljno jak da bi mogao da ih odatle evakuiše”, rekao je Gačić.

U ovoj akciji spasavanja, na svu sreću, nije bilo povređenih lica.

(Telegraf.rs)

Video: Vatrogasci spasili sedam osoba sa jezera u Međuvršju

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA