Vreme čitanja: oko 1 min.

"Banka hrane Vojvodine" i Grad Novi Sad: Zajednički u humanoj akciji

Vreme čitanja: oko 1 min.

Banke hrane su organizacije civilnog sektora

  • 0
banka hrane, donacija, hrana Foto: Shutterstock/Veja

Članica Gradskog veća grada Novog Sada za socijalnu zaštitu i brigu o porodici i deci Danijela Kostić prisustvovala je podeli paketa za socijalno ugroženo stanovništvo u okviru projekta „Hrana za sve“, koji realizuje Udruženje „Banka hrane Vojvodine“ u saradnji sa drugim udruženjima.

"Misiја Grada i Udruženja 'Banke hrane Vojvodine' je današnja podela solidarnih paketa čime se širi kultura darivanja, volontiranja i promoviše se solidarnost među građanima. Ono što je jednako važno da time podižemo i svest o problemu siromaštva u Srbiji, širimo filantropiju i podstičemo društveno-odgovorno ponašanje kompanija. Grad Novi Sad će uvek podržavati rad i sve plemenite ciljeve ovog Udruženja, koji se zasnivaju na volonterizmu i doniranju prikupljene hrane udruženjima, organizacijama, centrima za socijalni rad, Crvenom krstu, Narodnoj kuhinji, samohranim roditeljima, osobama sa invaliditetom, Dečijem selu i drugima," izjavila je Danijela Kostić.

Prema rečima Srđana Budimčića, osnivača Udruženja „Banke hrane Vojvodina“, u Srbiji se godišnje baci između 770.000 i 900.000 tona hrane, a ova humana akcija je osmišljena u saradnji sa kompanijama – donatorima i partnerskim udruženjima, i do sada je podeljeno oko 500 tona hrane. On je takođe istakao da „Banka hrane Vojvodina“ upućuje hranu jedinicama Crvenog krsta Vojvodine, udruženjima i neformalnim grupama, bolnicama i staračkim domovima, koji je dalje distribuiraju do krajnjih korisnika.

"Mnoge su lepe i humane stvari koje možemo da uradimo za druge i tako onima kojima je pomoć najpotrebnija pomognemo u svakodnevici, a građani, takođe, mogu da podrže rad naše organizacije, slanjem SMS-a na broj 3003. Korisni predlozi i kvalitetne ideje o tome kako još može da se pomogne u smanjenju siromaštva, uvek su dobro došle," izjavio je Srđan Budimčić.

Banke hrane su organizacije civilnog sektora, koje od velikih kompanija uz pomoć volontera prikupljaju pakete koji sadrže voće, povrće, pekarske proizvode i drugi program, a namenjeni su socijalno ugroženom stanovništvu.

(Telegraf.rs)

Video: Nikola Rokvić objavio lepe vesti pred sam dolazak na Eginu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA