≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Počelo kažnjavanje vozača električnih trotineta: Oglasio se MUP

E. S.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Od 16. juna u saobraćaju mogu da učestvuju isključivo električni trotineti koji imaju identifikacionu nalepnicu koju izdaje Agencija za bezbednost saobraćaja

  • 12
Electric scooters, električni trotinet Foto: Shutterstock

Tokom prve dve nedelje kontrole električnih trotineta, pripadnici saobraćajne policije u Srbiji otkrili su i sankcionisali 253 prekršaja, od kojih osam u Subotici.

Na području grada Subotice i opština Bačka Topola i Mali Iđoš po tri vozača sankcionisana su zbog nenošenja zaštitne biciklističke kacige i zbog nenošenja svetloodbojnog prsluka na kolovozu dok su dva vozača lakih električnih vozila, sankcionisana zbog neposedovanja identifikacione nalepnice koju izdaje Agencija za bezbednost saobraćaja.

Podsećamo da, od 16. juna ove godine, u saobraćaju mogu učestvovati isključivo električni trotineti koji imaju identifikacionu nalepnicu koju izdaje Agencija za bezbednost saobraćaja.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Tm

    2. jul 2024 | 15:54

    Šta je sa poznavanjem propisa iz saobracaja?

  • Stefan

    2. jul 2024 | 16:34

    Sramota

  • ....

    2. jul 2024 | 15:57

    I za el. bicikle kao i za motore tomos automatik registracija kaciga propisi o saobracaju sa koliko godina sme da se vozi itd.Ugrožavaju saobracaj kao i trotineti,necujni su i opasni

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA