≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Očekuje se novi potop! Jako grmljavinsko nevreme kreće se prema ovom gradu: Moguć grad i jaki gromovi

Vreme čitanja: oko 1 min.

Stabilizacija vremena očekuje se od sutra

  • 11
Grmljavina Foto: Telegraf

Ovog poslepodneva južni i jugozaapdni predeli Srbije nalaze se na udaru grmljavinskog nevremena iz Crne Gore, uz kišu i obilne pljuskove sa grmljavinom. Ovi procesi najizraženiji su na području Kosova i Metohije i Peštera.

U naredna dva sata ovaj grmljavinski sistem premeštaće se u jugozapadnoj visinskoj struji preko Topličkog okruga prema Nišavskom, a na udaru jake oluje naći će se vrlo uskoro i Niš.

Padavine Foto: zoomEarth

Na širem poručju Niša nevreme će biti praćeno jakim gromovima i vrlo obilnim pljuskovima, pri čemu u kratkom vremenskom intervalu može da padne i više od 30 litara kiše po kvadratnom metru, uz opasnost od urbanih poplava i bujica.

U nastavku posle podneva kiše i pljuskova sa grmljavinom biće i u centralnoj i zapadnoj Srbiji, uz obilnije padavine, ali bez jačih oluja. Ipak, očekuju se obilnije padavine, a palo bi novih 20 do 30 litara kiše po kvadratnom metru.

(Telegraf.rs)

Video: Oluja u Baru: Snimci sa lica mesta

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Lena

    2. jul 2024 | 15:00

    Od kako je sveta i veka padale su kise grad udarali gromovi sada se toliko pise i podiže u visine kao da padaju meteori strasno

  • Dend

    2. jul 2024 | 16:00

    Samo jedno pitanje, da li smo morali ovako da prođemo da li smo bili prisiljeni da potpisujemo ugovor o kontroli klime jer ovake nepogode nisu zabeležene u meteorološkoj istoriji Srbije ? Proverite a i čiji su interesi u pitanju ?

  • Mrki

    2. jul 2024 | 16:04

    Svako zašto ima svoje zato .

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA