≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Čaušić: Imali smo više od 60 intervencija, najvažnije da nema žrtava

J. P.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Čaušić je za Tanjug rekao da je najvažnije da nema ljudskih žrtava kao i da je osnovni zadatak Sektora za vanredne situacije pre svega, zaštita ljudskih života

  • 0

Načelnik sektora za vanredne situacije MUP-a Luka Čaušić izjavio je da su pripadnici tog sektora tokom noći i jutra imali više od 60 intervencija u koje je bilo uključeno 170 vatrogasaca-spasilaca sa 65 vozila sa svom pripadajućom opremom.

Čaušić je za Tanjug rekao da je najvažnije da nema ljudskih žrtava kao i da je osnovni zadatak Sektora za vanredne situacije pre svega, zaštita ljudskih života.

"U Beočinu smo imali evakuaciju lica iz automobila na koje je palo drvo. Ono je nepovređeno. I u svim ostalim slučajevima mi ćemo da pomognemo našim građanima, ali nam je zaštita ljudskih života glavni zadatak", rekao je Čaušić za Tanjug.

On je naveo da su pripadnici Sektora primili na desetine poziva gde su izašli na teren, naročito u Beogradu.

"Tamo gde je bilo potrebe za našim intervencijama mi smo intervenisali, a za neke stvari za koje nije uočeno da je urgentna potreba našeg angažovanja, to ćemo kada se malo smiri situacija, kada prestane kiša. Ižaći ćemo da pomognemo našim građanima", rekao je Čaušić.

Što se tiče Beograda, Čaušić je rekao da je on bio jedan od najpogođenijih delova zemlje pored Južnobačkog, Južnobanatskog, Mačvanskog upravnog okruga, Borskog, Podunavskog i da je u prestonici pala zaista velika količina kiše, a problem je što kišna kanalizacija ne može da primi toliku količinu vode.

"Mi smo izlazili svuda gde smo bili pozvani i naše intervencije su se svodile na uklanjanje limova. Imali smo tri takve intervencije, 24 uklanjanje stabala, a na 12 intervencija smo gasili požare izazvane gromom", naveo je Čaušić.

On je istakao da je najvažnije da nema ljudskih žrtava.

"U Skoplju 2016. je stradalo 21 lice upravo u tako velikim, urbanim poplavama. Dakle, naš zadatak je pre svega da zaštitimo ljudske živote, a onda ćemo da prema prioritetima da izlazimo i da pomažemo našim građanima kada je u pitanju crpljenje vode iz njihovih objekata", rekao je Čaušić.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Video: Stravičan snimak ljudi zarobljenih u autu ispod poplavljenog nadvožnjaka u Beogradu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA