≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ovako izgleda superćelija koja već divlja u Srbiji: U Novom Sadu haos, munje sevaju i nad Beogradom

J. V.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Oko 19.30 jak grmljavinski sistem iz Slavonije ušao je preko Dunava na teritoriju Srbije

  • 5
Šid, oluja, nevreme, oblaci, oblak, superćelijska oluja Foto: Instagram/ 192_rs, flying.samurai

Tokom večeri i noći u Srbiji se očekuju grmljavinske nepogode sa gradom, olujnim vetrom i velikom količinom padavina za veoma kratko vreme. Na udaru pljuskova sa grmljavinom i oluja prvo će se naći Bačka, Srem, Podrinje, Mačva, Kolubarski okrug, Beograd, Banat, zapadna i centralna Srbija, Pomoravlje, Podunavlje i Šumadija, potom Banat, Braničevski okrug i istočna Srbija.

Ove večeri preko Vojvodine se premešta veoma snažan grmljavinski sistem sa jakim pljuskovima i gromovima, lokalno uz grad orkanski vetar. Na najjačem udaru je šire područje Novog Sada ali i mnoga druga mesta širom Vojvodine.

Jedan deo grmljavinskog sistema se sada premešta i prema Beogradu iz pravca Srema tako da se na području glavong grada u nastavku večeri očekuju pljuskovi sa grmljavinom, a nešto kasnije biće uslova i da na širem području grada bude grljavinskih oluja i nepogda.

 Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Sektora za vanredne situacije, u skladu sa najavama Republičkog hidrometeorološkog zavoda, uputili su upozorenje gradskim i opštinskim štabovima za vanredne situacije za hitno preduzimanje operativnih i preventivnih mera.

Šid, oluja, nevreme, oblaci, oblak, superćelijska aoluja Foto: Instagram/192_rs, flying.samurai

Oko 19.30 jak grmljavinski sistem iz Slavonije ušao je preko Dunava na teritoriju Srbije. Pred sam kraj dana Bačku će iz Slavonije zahvatiti snažan grmljavinski sistem sa lokalno obilnim pljuskovima i grmljavinom.

U nastavku večeri olujni sistemi iz Bačke i Srema premeštaće se dalje na istok prema Banatu i dalje ka Rumunije, a na udaru će se naći i šire područje Zrenjanina.

Inače, ove večeri su u pitanju predfrontalne grmljavinske nepogode, dok se tokom noći i sutra očekuje prodor hladnog fronta, uz pogoršanje vremena u celoj Srbiji.

Večeras, noćas i tokom utorka u Srbiji ose čekuju veoma nepovoljne vremenske prilike, potrebno je redovno pratiti nadležne i državne službe na potencijalne opasne pojave.

(Telegraf.rs)

Video: Novi Pazar zahvatilo jako nevreme, vetar oborio stabla u centru grada

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA