≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Vrućina obara čak i mlade: Zbog ova tri simptoma kragujevačka Hitna pomoć imala pune ruke posla

Đ. Đ.

Vreme čitanja: oko 1 min.

U ambulanti je obavljen 121 pregled odraslih osoba

  • 0
Vrućina leto vežbanje Foto: Shutterstock

Tokom prethodna 24 sata ekipe Zavoda za urgentnu medicinu u Kragujevcu obavile su 35 terena, od kojih je 23 pregleda obavljeno tokom dana i 12 tokom noći. Zbog nesvestice, glavobolje i niskog pritiska Hitna u Kragujevcu imala je pune ruke posla. Tegobe muče čak i mlade.

- Tokom dana najčešće su se javljali pacijenti sa glavoboljom, pacijenti sa povredama i pacijenti sa nesvesticom. Tokom noći pretežno su se javljali pacijenti sa niskim krvnim pritiskom i pacijenti oboleli od karcinoma - potvrđeno je u Zavodu za urgentnu medicinu.

U ambulanti je obavljen 121 pregled odraslih osoba. Tokom dana 46, a tokom noći 75 pregleda. Intervencija na javnom mestu bilo je ukupno 7.

Upaljen crveni meteoalarm 

Crveni meteoalarm upaljen je zbog visoke temperature, koja će danas dostići 37 stepeni na Celzijusovoj skali. Hladni front iz regiona Baltika, međutim, stiže nam već večeras, koji će oboriti temperaturu za desetak stepeni i doneti nepogode i veliku količinu padavina, izjavio je za RTS hidrometerolog Slobodan Sovilj.

Slobodan Sovilj iz RHMZ-a, gostujući u Jutarnjem programu RTS-a, rekao je da Srbija danas neće oboriti temperaturni rekord, s obzirom na to da je 2007. godine izmereno čak 45 stepeni u Smederevskoj Palanci, ali da će biti veoma toplo.

(Telegaf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA