Vreme čitanja: oko 1 min.

Oluja kod Aleksinca oborila ogromno gnezdo roda sa krova kuće: Meštanin brzo reagovao kako bi zbrinuo mladunce

N. S.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Meštanin je odmah je pozvao Udruženje za zaštitu, odgoj i proučavanje životinja "ZOO Planet"

  • 1
Roda napravila gnezdo na banderi ulične rasvete Foto: Nikola Tomić

Volonteri niškog Zoo planet-a spasili su mladunče rode koje je povređeno u selu Tešica kada je jak vetar oborio decenijama staro gnezdo. Predsednik Udruženja Dušan Stojanović kaže da će rodić biti operisan u ponedeljak i nada se da će nakon oporavka ponovo moći da leti.

Meštanin Tešice kod Aleksinca primetio je nakon pljuska i oluje da je sa njegovog krova pao veliki deo gnezda zajedno sa dva mladunčeta rode.

Odmah je pozvao Udruženje za zaštitu, odgoj i proučavanje životinja "ZOO Planet" iz Niša  i ptice stavio u kutiju koju je potom ostavio na terasi, kako bi roditelji mogli da obilaze mlade, piše portal "Južne vesti".

Kaže da je ta polovina gnezda koja je pala zauzela celu traktorsku prikolicu. Video je da jedan rodić ne ustaje, da samo leži i da mu noga skroz visi. Odmah sam otišao i preuzeo ga. Drugi je dobro, prebačen je na krov garaže, bliže roditeljima - priča Dušan.

Manje sreće imalo je drugo mladunče, koje je prilikom pada polomilo nogu. Iz Zoo planet-a kažu da je nahranjen i da je dobio vitamine, pa sada čeka operaciju.

Nadamo se da će operacija da prođe dobro, pa da posle krene oporavak. Tek na rendgenu će da se vidi koliko je komplikovana povreda. Biće kod nas dok se ne oporavi, a nadamo se da će posle opet leteti i pridružiti se ostalim rodama - navodi Dušan.

Iz tog udruženja pozivaju građane da doniraju novac na njihov račun, kako bi mogli da nastave da zbrinjavaju životinje.

(Telegraf.rs)

Video: Rode se vratile sa juga, ali ih je dočekao sneg

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • A gradjani

    1. jul 2024 | 17:41

    Imaju viska hehe pa da mogu davat i kojekakvim udrugama,dzelelebarosima

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA