Vreme čitanja: oko 1 min.

Đetinja dovoljno čista, dozvoljeno je kupanje na Gradskoj plaži u Užicu

Vreme čitanja: oko 1 min.

Spas od vrućine i "vrelih" dana, građani Užica, nastaviće da nalaze u koritu svoje reke

  • 1
Užice, Đetinja, skok, takmičenje Foto: Emina Latinović

Omiljeno izletište Užičana, Gradska plaža, proteklih dana bila je sa nikad manje kupača, pročulo se, kažu, da je reka zagađena, te da je rizik kupati se u njoj. Ovih dana, voda je zadovoljila minimum kriterijuma za kupanje, pa se tim povodom oglasilo i JP "Veliki Park", koje upravlja ovim prostorom.

- Nakon uzorkovanja vode na Gradskoj plaži od strane Zavoda za javno zdravlje Užice, stiglo je stručno mišljenje da voda reke Đetinje, na osnovu ispitivanih parametara, pripada vodotoku treće klase tj. vodotoku umerenog ekološkog statusa i može se koristiti za kupanje - saopštilo je ovo preduzeće.

Spas od vrućine i "vrelih" dana, građani Užica, nastaviće da nalaze u koritu svoje reke, a kupanje na ovom mestu mnogima koji su ovde odrasli budi emocije i sećanje na detinjstvo na obalama Đetinje.

Za njih je, kažu, ova reka jedinstvena, pa je ne mogu zameniti sa drugim. Nedavno je na Gradskoj plaži, otvoren i dečiji bazen, pa je u njemu ove sezone kupanje za najmlađe besplatno.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA