Vreme čitanja: oko 2 min.

Sa Olimpijade trećeg doba Krkobabić poručuje: "Treće doba nije kraj, to je novi početak!"

Ekipa Srbije

Vreme čitanja: oko 2 min.

I ovogodišnji program obuhvata pet sportskih disciplina prilagođenih za starije osobe: fudbal, košarku, pikado, šah i štafetu u brzom hodanju

  • 2
Milan Krkobabić Foto: Saša Đorđević

"Treće doba nije kraj, to je novi početak! Ljudi trećeg doba danas ovde u Nišu na Olimpijadi sporta, zdravlja, kulture i ekologije pokazuju svoj nesalomivi duh, izuzetnu vitalnost, ali pre svega neusahlu volju za druženjem i nadmetanjem. Pokazuju i čvrstu rešenost da budu jedinstveni, što nam je preko potrebno danas u našoj borbi za očuvanje stabilnosti i mira. Srbija je na njih uvek računala i može i dalje da računa!" – poručio je Milan Krkobabić, lider PUPS –a i ministar za brigu o selu, otvorivši 17. po redu, tradicionalnu Olimpijadu trećeg doba u Nišu.

Više stotina učesnika podeljenih u 37 ekipa iz deset okruga: Nišavskog, Borskog, Zaječarskog, Pirotskog, Topličkog, Jablaničkog, Pčinjskog, Pomoravskog, Šumadijskog i Moravičkog, kao i grada Beograda, boraviće tri dana u Nišu i okolini i uživati u sjajnoj atmosferi nadmetanja i druženja.

Velikim aplauzom i međusobnim zagrljajima na defileu učesnika bila je ispraćena ekipa sa Kosova i Metohije, iz Gračanice, koja je prijavljena za takmičenja u skoro svim disciplinama.

I ovogodišnji program obuhvata pet sportskih disciplina prilagođenih za starije osobe: fudbal, košarku, pikado, šah i štafetu u brzom hodanju.

Pozitivna atmosfera i navijanje i ovoga puta čuli su se sa prepunih tribina na sportskim terenima. Zoran Jašović iz Udruženja penzionera Grada Niša rekao je "Takmičim se u fudbalu, to mi je oduvek bio omiljeni sport. Najbitnije je druženje, rezultati su u drugom planu. Najviše me raduje što su sa nama prijatelji iz Gračanice, može se reći bratska, nikako protivnička ekipa".

Nadica Milošević iz Niša takmiči se na svakoj Olimijadi trećeg doba, ove godine udisciplinama brzog hodanja i pikada i poručuje vedro svim penzionerima "Ovakvi događaji podižu duh i ulivaju optimizam! Pozivam sve moje vršnjake da ostave televizijske serije i računare i da nam se pridruže ovde u prirodi".

Na otvaranju manifestacije obratio se i zamenik predsednika PUPS-a , predsednik Pokreta trećeg doba Niša i narodni poslanik Hadži Milorad Stošić:

"Mi ovde u Nišu se trudimo da starijim građanima omogućimo da ostvare sve svoje potrebe, uključujući i ove socijalne – društvene. Ova Olimpijada trećeg doba već 17 godina oslikava naš odnos prema kulturi umešnosti življenja u starosti“ – poručio je Stošić.

Organizatori Olimpijade trećeg doba, značajan akcenat su stavili na zdravlje starije populacije, pa su tim povodom Dom zdravlja Niš u okviru "Bazara zdravlja" prisutnima omogućili besplatno merenje krvnog pritiska i šećera u krvi, savetovanje o pravilnoj ishrani, uz stručne savete lekara o zdravlju i zdravim stilovima života. Učesnici, kao i brojni gosti i građani Niša uživali su danas u likovnoj izložbi, štandovima domaće radinosti i narodnih rukotvorina, a program će naredna dva dana biti nastavljen uz obilazak znamenitosti okoline Niša.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 82+

    29. jun 2024 | 21:01

    За почетак,то важи за твоју династију а ми остали ,да се стиснемо,са 45.000 пензије

  • нибрС

    30. jun 2024 | 00:36

    Ово министар ???

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA