Vreme čitanja: oko 2 min.

Najboljim novosadskim učenicima uručene Vidovdanske nagrade

A. G.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Kako je saopšteno iz Grada Novog Sada, pored gradonačelnika, u ime svih nagrađenih novosadskih škola, prisutnima su se obratili direktor Osnovne škole „Svetozar Marković Toza“ i predsednik Aktiva osnovnih škola na teritoriji Grada Novog Sada Petar Narančić.

  • 0
Novi Sad Vidovdan nagrade Foto: Tanjug/Grad Novi Sad

Učenicima novosadskih osnovnih i srednjih škola koji su tokom prošle školske godine osvojili nagrade na republičkim i međunarodnim takmičenjima, danas su u Svečanoj sali Gradske kuće uručene Vidovdanske nagrade.

Učenicima su dodeljene pohvalnice koje se dodeljuju svaki godine povodom Vidovdana, a za nagrade koje se sastoje i od novčanog iznosa koji zavisi od osvojenog mesta, Grad je obezbedio više od 17 miliona dinara.

Nagrade i pohvalnice učenicima su dodelili gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić i predsednica Skupštine Grada Novog Sada Jelena Marinković Radomirović.

"Siguran da su ovo mladi ljudi koji će svojim znanjem i veštinama, doprinositi daljem razvoju i napretku i našeg grada, i naše države. Zato smo tu da ih podržimo, damo im vetar u leđa da rašire svoja krila i da nastave da idu stazama uspeha. Vidovdansku nagradu smo 2015. godine ustanovili da motivišemo i nagradimo učenike osnovnih i srednjih škola za vrhunske rezultate", rekao je Đurić.

Kako je saopšteno iz Grada Novog Sada, pored gradonačelnika, u ime svih nagrađenih novosadskih škola, prisutnima su se obratili direktor Osnovne škole „Svetozar Marković Toza“ i predsednik Aktiva osnovnih škola na teritoriji Grada Novog Sada Petar Narančić.

"Veoma dugo sam direktor i mogu reći da nikada kao do sada, u proteklih desetak godina, Grad Novi Sad nije toliko brinuo o učenicima osnovnih i srednjih škola. Grad Novi Sad pokazuje da je tu za svako dete i da posebno nagrađuje one koji su izabrali rad umesto nerada", istakao je Narančić.

U svečanom programu, nastupio je i hor OŠ „Đura Daničić“, a u ime nagrađenih učenika se obratila učenica Katarina Vajagić koja je đak generacije Medicinske škole „7. april“ i koja je, pored Vukove diplome, dobitnica i diplome za izuzetan uspeh iz srpskog jezika.

"Hvala Gradu Novom Sadu na konstantnoj podršci koju pruža svim đacima. Ovo prelepo priznanje je samo podsticaj svima nama za korak dalje i za neke nove pobede",rekla je Vajagić.

U ovoj školskoj godini, dodeljeno je 1.250 Vidovdanskih nagrada, i to za ukupno 976 učenika, od čega 567 nagrada za 475 učenika osnovnih škola i 683 nagrade za 501 učenika srednjih škola.

Grad Novi Sad je za pomenute nagrade za školsku 2023/2024 godinu, obezbedio sredstva u iznosu od 17.326.000 dinara.

Pored ovih nagrada, na osnovu Zaključka Gradonačelnika Novog Sada dodeljeno je i osam Vidovdanskih nagrada učenicima za izuzetne rezultate na naučnim olimpijadama i svetskim i evropskim takmičenjima i prvenstvima u oblasti sporta i umetnosti za decu školskog uzrasta.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Video: Pirotski đaci napravili startap kompaniju: Pokrenuli platformu Majstorski

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA