Vreme čitanja: oko 1 min.

Da li vidite psa na ovoj fotografiji? Beli iz Nove Varoši "srodio" se s jaganjcima, samo još fali da zableji

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ovakvi prizori ne viđaju se tako često, pa ih vredi fotografisati i podeliti sa drugima

  • 1
Jaganjci, Nova Varoš Foto: B.I./Telegraf

Pas Beli, verni je prijatelj porodice Selaković iz Draglice kod Nove Varoši, ali njihovom stadu i najbolji čuvar, naročito jaganjcima, sa kojima se svakodnevno igra i uživa. Domaćini su na njihovu nesputnu igru već navikli, a za meštane sa drugog kraja sela ili goste, druženje životinja u dvorištu ove porodice, pravo je čudo.

Zanimljivo je, ističu, da se pas tako "srodio" sa jaganjcima, a oni ga prihvatili kao da je i njega rodila ovca, mada, sudeći po boji, u šali kažu, da između njih i nema toliko razlike.

- Pas je inače beo kao sneg, pa je po boji i dobio ime, nazvali smo ga Beli. I stado nam je belo, pa kada je i Beli među jaganjcima, ko ne zna, teško da bi primetio da je pas među ovcama - pričaju nam Selakovići.

U njihovoj igri uživaju skoro svaki dan, pa ističu, lepo ih je videti. Ovakvi prizori ne viđaju se tako često, pa ih vredi fotografisati i podeliti sa drugima.

Psu Belom druženje sa jagnjićima sada je svakodnevnica, a sve su manji susreti i druženja sa psima iz komšiluka. Priroda je u Draglici, dodaju nam meštani, takva da se svi slože i zavole, pa i samo ime sela, otkriva da u njemu žive samo draga lica i dobri ljudi.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zoran

    28. jun 2024 | 18:22

    To je normalno za svakog ko cuvao ovce. Jedino za asvaltase je cudo nevidjeno.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA