Vreme čitanja: oko 1 min.

Vlada će uskoro pripremati nove zakonske mere: Zabrana ulaska maloletnicima u streljane jedna od mogućih

M. L.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Mislim da bi to bila dobra korektivna mera da sprečimo moguće zloupotrebe, rekao je Vučević

  • 0
streljana otac i sin decak Foto: Shutterstock/Jan Nedbal

Predsednik Vlade Srbije Miloš Vučević izjavio je danas u Kruševcu da smatra da bi zabrana ulaska maloletnicima u streljane bila dobra korektivna mera i dodao da Vlada uskoro kreće u zakonodavne aktivnosti u tom smeru.

Vučević je posle obilaska TT zbora oružja i vojne opreme u Kruševcu rekao da bi Vlada možda za mesec dana mogla da uputi prve predloge zakona Narodnoj skupštine, a da će se i o ovome razgovarati i da će to svakako biti tema.

On je na pitanje novinara zašto još nisu izmenjeni propisi o radu streljana, kojima bi se maloletnim osobama onemogućio ulazak u njih istakao da podržava svaku meru koja je preventivna prema mladima.

"Mislim da bi to bila dobra korektivna mera da sprečimo moguće zloupotrebe i ne mislim da je samo to pitanje uzrokovalo, nažalost, ogromne tragedije i ubistva dece i ljudi koji su nam se desili pre nešto više od godinu dana", objasnio je premijer.

Naveo je da podržava sve restriktivne mere kontakta maloletnih lica u nekontrolisanim uslovima sa oružjem, pa je dodao da zato smatra da je obavezno služenje vojnog roka pravi put za mlade koji žele da nauče kako se rukuje vatrenim oružjem, koji bi to onda učili od oficira, podoficira i vojnika VS.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA