Vreme čitanja: oko 2 min.

OD BESPLATNIH PREGLEDA DO INKUBATORA: Fondacija Mozzart nastavlja akciju pomoći zdravstvu

A. V.

Vreme čitanja: oko 2 min.

U planu i donacija ginekološke stolice, specijalnog uređaja za merenje sastava tela kod mališana, medicinske opreme...

  • 0
Fondacija Mozzart Foto: Promo/ Soultime produkcija

Obnovom odeljenja pedijatrije Opšte bolnice "Dr Radivoj Simonović", uručenjem inkubatora Univerzitetskom kliničkom centru u Nišu, organizovanjem besplatnih pregleda štitne žlezde i trbušne aorte Fondacija Mozzart nastavila je svoju podršku zdravstvenom sistemu Srbije. Karavan "Tvoja štitna tvoj štit" obišao je 11 gradova, a čak 40 lekara iz deset zdravstvenih ustanova obavilo je 3.141 besplatan pregled i kod 1.287 pacijenata ustanovili su neke nepravilnosti. Tokom dve nedelje putujuća ambulanta udruženja "Heroine" i Fondacije Mozzart posetila je Beograd, Jagodinu, Kragujevac, Novi Sad, Kraljevo, Niš, Leskovac, Valjevo, Šabac, Kulu i Sivac.

Nije zaboravljen ni Svetski dan zdravlja koji je obeležen besplatnim pregledima trbušne aorte portabilnim ultrazvučnim aparatom, koji je Fondacija Mozzart donirala Klinici za vaskularnu i endovaskularnu hirurgiju Univerzitetskog kliničkog centra Srbije. Tog dana pregledano je više od 400 pacijenata i otkriveno 10 aneurizama trbušne aorte.

Pomoć je stigla i na adresu Opšte bolnice "Dr Radivoj Simonović" u Somboru gde je u potpunosti renovirano dečje odeljenje u kojem se obavljaju specijalistički pregledi najmlađih pacijenata. Inicijativa za obnovu potekla je od zaposlenih iz kolektiva bolnice, koji su podršku dobili od Fondacije Mozzart i ujedinjenim snagama krenuli sa radovima.

-Za samo nekoliko meseci naša ambulanta je dobila potpuno novi izgled. Zamenjena je stolarija i pločice, okrečeni zidovi, zalepljene tapete sa dečjim motivima koje su oplemenile prostor i nadamo se da će mališanima vreme provedeno ovde proći dosta brže. Veliko hvala dugujemo Fondaciji Mozzart koja se odazvala našoj molbi da obnovimo ambulantu i zajedničkim snagama joj damo novi sjaj - rekla je Bojana Đenadija, pedijatar Opšte bolnice u Somboru.

Nakon Paraćina, Prokuplja i Pasjana, i niško porodilište postalo je bogatije za inkubator koji je Fondacija Mozzart udruženim snagama obezbedila sa košarkašima Partizana. Crno-beli su uoči Svetskog dana prevremeno rođenih beba, na meču ABA lige protiv Igokee, izvojevali veliku pobedu za male borce i to u specijalnim crno-ljubičastim dresovima. Na ovom posebnom susretu u "Areni", Fondacija Mozzart je nagrađivala svaki poen i skok košarkaša Partizana. U ukupnom skoru prikupljeno je 1.520.000 dinara za nabavku inkubatora koji je stigao na adresu Univerzitetskog kliničkog centra Niš.

Fondacija Mozzart Foto: Promo/ Soultime produkcija

Ni ove godine nisu zaboravljene seoske ustanove pa će u Kucuru stići novi automobil za prevoz pacijenata, ginekološka stolica biće uručena Domu zdravlja u Vrnjačkoj Banji, dok će paviljon Specijalne bolnice za cerebralnu paralizu i razvojnu neurologiju dobiti novu stolariju. Specijalni uređaj za merenje sastava tela kod mališana stići će na adresu Instituta za zdravstvenu zaštitu dece i omladine Vojvodine, dok će onkološko odeljenje Instituta za zdravstvenu zaštitu majke i deteta Srbije "Dr Vukan Čupić" dobiti medicinsku opremu.

Fondacija Mozzart Foto: Promo/ Soultime produkcija

PODRŠKA ZDRAVSTVENOM SISTEMU OD SEVERA DO JUGA

Više od 27.000.000 dinara u vidu vredne medicinske opreme uputila je Fondacija Mozzart na adrese preko 20 zdravstvenih institucija širom Srbije samo u 2023. godini. Od Subotice sve do Niša, ustanove koje zbrinjavaju onkološke pacijente, vode brigu o novim životima i prevremeno rođenim bebama, leče mališane sa opekotinama ili cerebralnom paralizom, obavljaju preglede studenata, dobile su najsavremenije uređaje kako bi lekari još lakše i efikasnije obavljali svoj posao.

(Telegraf.rs/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA