Vreme čitanja: oko 1 min.

"Ušli smo i zatekli haos": Iza porodice Uskoković neprospavana noć, kanalizacija se izlila i poplavila im kuću

E. H.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Na teritoriji cele opštine Ljig uvedena je vanredna situacija

  • 0
Ljug, poplava, Radivoj Uskoković Foto: Rina

Nakon razornog nevremena meštani Ljiga danas sabiraju štetu i spasavaju šta se spasiti može. Poplavljen je veliki broj kuća, odneti su putevi i pričinjena šteta na poljoprivrednim kulturama. Iza porodice Uskoković je neprospavana noć, jer je oluja u njihovoj kući napravila katastrofu.

- Zahvatilo nas je nezapamćeno nevreme, ogromna količina kiše je pala za kratko vreme i kada smo mi ušli u kuću zatekli smo haos. Velika količina vode vratila se iz kanalizacije i poplavila nam tri prostorije, hodnik i kupatilo. Čim je pljusak prestao mi smo počeli da skidamo laminat, da spasavamo šta se spasiti može i uspeli smo da spasimo deo nameštaja. Sada moramo da sačekamo da se sve ovo isuši kako bismo nastavili radove i mogli normalno da živitimo - kazao je za Rinu Radvoj Uskoković iz Ljiga.

Na uništene putne pravce poslata je u ovom trenutku sva raspoloživa mehanizacija kako bi se što pre osposobili prilazni putevi do odsečenih kuća i meštana.

Na teritoriji cele opštine Ljig uvedena je vanredna situacija.

Bilo je kiša i ranije, ali nevreme kakvo se desilo juče ne pamte ni najstariji meštani. To se smrsklo usred dana, sve se zacrnelo i onda je krenulo da tuče. Izlili su se bujični potoci, mnogo toga je poplavljeno, opšta kataklizma, dodaju meštani pogođenih sela.

Jako nevreme nije zaobišlo ni Lajkovac, a vodostaj reke Kolubare se prati iz minuta u minut.

(Telegraf.rs)

Video: Vetar nosio krovove, padalo drveće na ulice: Snimak jakog nevremena u Kragujevcu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA