Vreme čitanja: oko 1 min.

Vučić postaje počasni građanin Prijepolja

M. L.

Vreme čitanja: oko 1 min.

"Predlog za dodelu titule „Počasni građanin” predsedniku Vučiću dolazi kao priznanje za njegov značajan doprinos u razvoju infrastrukture i drugih sektora u opštini Prijepolje"

  • 38
Aleksandar Vučić, Prijepolje Foto: RINA

Zbog brojnih investicija koje je omogućio da se realizuju u Prijepolju, predsednik Republike Srbije, Aleksandar Vučić, predložen je za priznanje „Počasni građanin” opštine Prijepolje. Ovo prestižno priznanje do sada su dobili nekadašnji gradonačelnik švajcarske opštine Kenic, Anri Huber, 2019. godine i ministarka zaštite životne sredine, Irena Vujović, 2021. godine.

Konačnu reč na predlog Opštinskog veća da epietet „Počasnog građanina” ponese i predsednik države daće odbornici Skupštine opštine Prijepolje na sednici zakazanoj za 3. jul.

- Predlog za dodelu titule „Počasni građanin” predsedniku Vučiću dolazi kao priznanje za njegov značajan doprinos u razvoju infrastrukture i drugih sektora u opštini Prijepolje. Njegova podrška i angažman su omogućili realizaciju brojnih projekata koji su poboljšali kvalitet života građana Prijepolja - rekao je za RINU Drago Popadić predsednik opštine Prijepolje.

Pored predsednika Vučića, za priznanja opštine Prijepolje predloženi su i dr Zulkefil Bato Sadović i Zarif Alp. Dr Zulkefil Bato Sadović je predložen za Nagradu opštine Prijepolje zbog izuzetnog doprinosa u pružanju zdravstvene zaštite na teritoriji opštine. Njegova posvećenost i stručnost su značajno unapredili zdravstvene usluge i brigu o pacijentima u Prijepolju.

Zarif Alp, počasni konzul Republike Srbije u Turskoj, predložen je za Nagradu opštine Prijepolje za izuzetan doprinos u razvoju lokalne samouprave. Njegov rad i saradnja sa lokalnim vlastima su doprineli uspostavljanju čvrstih veza između Prijepolja i turskih opština, što je rezultiralo brojnim investicijama i projektima od značaja za lokalnu zajednicu.

Dodela ovih priznanja odražava zahvalnost građana Prijepolja za napore i dostignuća pojedinaca koji su doprineli razvoju i boljitku opštine.

Priznanja će biti dodeljena 7. jula na svečanosti povodom Dana opštine Prijepolje.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ena

    28. jun 2024 | 10:46

    Vučić je svojim predanim radom sve to zaslužio.

  • miša

    28. jun 2024 | 11:06

    Вучић је толико учинио за све грађане Србије да треба да постане почасни грађанин сваког села и града у Србији.

  • rale

    28. jun 2024 | 11:03

    Ova titula i nagrada najbolje pokazuje da kada se vredno i naporno radi uspešni rezultati ne mogu izostati.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA