≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Otkriveno čime su se otrovala deca nakon kupanja u akva parku u Bačkom Petrovcu: Svi imali ova 3 simptoma

N. B.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Petoro dece je zadržano u toj ustanovi sa lakšom kliničkom slikom, odnosno sa iritacijom očiju, kašljem pečenjem u nosu, jedno dete pušteno je nakon pregleda na kućno lečenje

  • 5
bolnica, dete Foto: Shutterstock

Sinoć je u Akva Parku Petroland najverovatnije došlo do trovanja isparenjima hlora, a kako saznajemo, u dečju bolnicu u Novom Sadu primljeno je šestoro dece. Kako smo saznali od PR službe Dečje bolnice u Novom Sadu, petoro dece je zadržano u toj ustanovi sa lakšom kliničkom slikom, odnosno sa iritacijom očiju, kašljem, pečenjem u nosu, jedno dete pušteno je nakon pregleda na kućno lečenje.

Deca se od jutros osećaju dobro, ali su zadržana zbog analiza. Sumnja se na trovanje hlorom jer su svi bili Akva parku. U međuvremenu mi smo popričali i sa roditeljima dece koja su se otrovala.

- Moje je dete je radilo juče kao brigadir u Petrolandu i otrovala se hlorom. Sinoć je primljena u dečiju bolnicu na plućnom odeljenju je i celu noć je bila na infuziji. Trovanje hlorom nije upitno nego samo nivo trovanja i koliko je dugo bila izložena kao i količini hlora koji je bio u vazduhu. Pored nje sinoć je bilo još dece na dečijoj urgentnoj u Novom Sadu. To su bili posetioci AP Petrolanda - kaže zabrinuti otac i dodaje da je sve prijavljeno policiji.

- Ovo nije prvi put da se ovo dešava Petrolandu, to se dešava svake godine i kada izađe inspeckija oni izmere količinu hlora u vodi i kažu sve je uredu, problem je što akva park verovatno koristi veliku količinu lako isparljivog hlora koji se zadržava u zatvorenim delovima areala u kupolama i deca- brigadiri koji rade sezonski tamo najviše se otruju od toga. Njoj su danas rekli polako navićićeš se vremenom na to - priča otac kroz bes.

Sa druge strane majka jednog dečaka koja je takođe besna zbog ove situacije, kaže da će sigurno neko morati da odgovara.

- Otrovala se hlorom grupa dece. Moje dete i još njih su zadržani u decijoj bolnici u Novom Sadu na daljem ispitivanju. Za ovo neko mora da odgovara- rekla je ona.

U međuvremenu javio nam se još jedan zabrinuti otac koji je samo kratko ponovio da se odgovorna lica moraju naći. Iz PU Novi Sad potvrđeno nam je da je stigla prijava, ali u cilju istrage, ne mogu da nam daju detalje.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA