Vreme čitanja: oko 1 min.

Evakuisano 14 osoba zbog nevremena, gašeno osam požara zbog groma: Teška noć za MUP

M. P.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Na više od 80 intervencija od juče angažovano je 99 vatrogasaca-spasilaca sa 43 vozila i 19 pumpi

  • 0
Ljig, nevreme Foto: Rina

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Sektora za vanredne situacije, zbog obilnih padavina tokom noći bili su angažovani na više od 40 lokacija na teritoriji Beograda, a najveći broj intervencija bio je u Kolubarskom i Rasinskom okrugu.

Vatrogasci-spasioci bili su u najvećem broju angažovani u pomoći stanovništvu u vidu crpljenja vode na teritoriji Kruševca, Trstenika, Valjeva, Mionice, Ljiga i Uba, kao i u Vranju, Leskovcu i Lazarevcu.

Tokom jučerašnjeg dana evakuisano je ukupno 14 osoba u tri intervencije, od kojih je pet vaspitačica evakuisano iz vrtića u Ljigu, a devet osoba evakuisano je iz vozila u Mionici i Kruševcu.

Takođe, vatrogasci-spasioci bili su angažovani i na gašenju osam požara izazvanih gromom u Subotici, Vranju, Ubu, Nišu, Trsteniku i Beogradu, kao i na uklanjanju palih stabala i delova krovne limene konstrukcije u Zaječaru, Knjaževcu, Užicu, Čačku, Leskovcu, Lazarevcu, Kragujevcu, Kruševcu, Ćupriji i Negotinu.

Na više od 80 intervencija od juče angažovano je 99 vatrogasaca-spasilaca sa 43 vozila i 19 pumpi.

(Telegraf.rs)

Video: Vetar nosio krovove, padalo drveće na ulice: Snimak jakog nevremena u Kragujevcu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA