≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Na udaru nevremena do kraja dana ovi delovi Srbije, a biće i Beograd: Prete gromovi, grad i urbane poplave

Vreme čitanja: oko 1 min.

Nestabilno vreme zadržaće se sve do večernjih časova

  • 0
Vremenska prognoza munje gromovi Foto: Tanjug/Jaroslav Pap, Pixabay

Do kraja dana jaki pljuskovi sa grmljavinom očekuju se u centralnim, zapadnim i jugoistočnim predelima Srbije i na širem području Beograda, uz premešetanja ovih sistema u jugozapadnoj i južnoj visinskoj struji dalje prema severu i severoistoku.

Vreme Foto: zoomEaarth/sat24

U ovom času veoma jakih pljuskova sa grmljavinom i oluja ima u Šumadiji, u Pomoravlju, u Rasinskom okrugu, na jugoistoku Srbije, na delovima Kopaonika, u Kolubarskom okrugu i na širem području Beograda.

Lokalno u ovim predelima ima grada i jakih nepogoda.

U naredna dva sata grmljavinske oluje iz Šumadije i iz Rasinskog okruga premeštaće se ka Pomoravlju i Podunavlju, potom dalje ka Braničevskom okrugu i ka istoku i jugoistou Srbije.

Padavine Foto: zoomEarth

Grmljavinski sistem iz Šumadije i Kolubarskog okruga premeštaće se preko šireg područja Beograda ka Vojvodini, a na udaru će se prvo naći Srem, jug Banata i Bačke.

Pored grada, jakih gromova i olujnog vetra, na pojedinim lokacijama Srbije do kraja dana u veoma kratkom vremenskom intervalu palo bi i i više od 30, lokalno i više od 50 litara kiše po kvadratnom metru, uz opasnost od urbanih poplava i bujica.

I u Beogradu do kraja dana pljuskovi sa grmljavinom, u delovima grada uz jače nepogode, grad, olujni vetar i obilne pljuskove.

Nestabilno vreme zadržaće se sve do večernjih časova, potom bi usledili postepeno smirivanje vremena.

(Telegraf.rs)

Video: Pančevac iskoristio kajak i nevreme za ludu zabavu: Poplavljene ulice kao more

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA