≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Snažna oluja bliži se Beogradu! Najveća opasnost u ovim delovima grada

Vreme čitanja: oko 1 min.

Lokalno ima i grada

  • 0
Vremenska prognoza pljusak pljuskovi kisa nevreme munja gromovi Foto-montaža: Shutterstock, Pixabay, Telegraf.rs

Širom Srbije ovog poslepodneva ima pljuskova sa grmljavinom, naročito u zapadnim, centralnim, istočnim i jugoistočnim predelima Srbije.

Najintenzivniji grmljavinski procesi trenutno su nad Kolubarskim okrugom i širem područjem Valjeva i Uba. Na ovom području ima veoma veoma obilnih pljuskova, jakih gromova i grada.

Oluja se premešta u jugozapadnoj i južnoj visinskoj strujin i premešta se prema Beogradu.

Padavine Foto: ZoomEarth

U narednim minutima na udaru ove snažne nepogode naći će se južni i jugozapadni obod Beograda, a na direktnom udaru na narednih sat vremena našlo bi se šire područje Lazarevca i Obrenovca. Na ovom području bilo bi opasnosti od grada, jakih gromova i vrlo obilnih pljuskova, a olujni oblak potom bi se premeštao zapadnim obodom Beograda prema Boljevcima, Jakovu, Surčinu, Ugrinvcima i Dobanovcima, potom dalje ka preko Srema ka Inđiji i preko Fruške Gore ka Bačkoj i Novom Sadu.

U ostalim delovima Beograda od ovog napomenutig sistema bilo bi tek slabih pljuskova sa grmljavinom, dok bi oluja u urbanom delu grada bila najbliža Novom Beogradu i Zemunu.

Nakon 17-18 časova novi grmljavinski sistem sa zapada i severa Šumadije doneo bi kišu i pljuskove sa grmljavinom većem delu grada, a lokalno i veće količine padavina, uz veoma jaku grmljavinu i lokalnu pojavu grada i olujnog vetra. U delovima grada palo bi lokalno i više od 30 litara kiše po kvadratnom metru, uz opasnost od urbanih poplava i bujica.

Ovaj grmljavinski sistem u jugozapadnoj visinskoj struji nastavio bi put preko Beograda dalje na severoistok, odnosno ka jugu Banata i širem području Pančeva.

Nestabilno vreme očekuje se širom Srbije i do kraja dana.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA